Skønhed

Renser du dit ansigt forkert?

Af Cecilie Rosfort-Nees 25. marts 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tjek lige, om du begår nogle af disse seks fejl, når du renser dit ansigt …

1. Du bruger en nusset svamp

Hvis du renser dit ansigt med en svamp eller en klud, skal du bruge en ren af slagsen - hvis du bruger en beskidt, får du nemlig nemmere urenheder. Vat kan være en løsning, hvis du synes, det er besværligt at skulle vaske klude og svampe hele tiden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Du gør det for hurtigt

For at få renset dit ansigt grundigt, skal du altså lige bruge et par minutter på at få arbejdet rensegeléen ordentligt ind i huden. Bevæg fingrene i små cirkler for at få fjernet al makeup og snavs, og vær grundig med at skylle produktet af huden, når du er færdig.

Læs også: 10 beautyfejl, du (måske) begår hver dag

3. Du bruger for varmt vand

Alt for varmt vand virker udtørrende på din hud - lunkent vand er vejen frem! Og derfor er det også en god idé at rense ansigt ved håndvasken og ikke i brusebadet - hvor du måske godt kan lide lidt varmere vand - eller i hvert fald skrue lidt ned for temperaturen, inden du går i gang med ansigtet.

4. Du glemmer cremen

Når du er færdig med at rense ansigt, skal din hud tilføres fugt - ikke hver anden gang eller når du lige husker det, men hver evig eneste gang. Vælg en creme, der passer til din hudtype.

Læs også: Sådan får du blød hud

5. Du skrubber ikke

Udover at rense din hud morgen og aften skal du også meget gerne skrubbe dit ansigt med en skrubbecreme en-to gange om ugen - på den måde får du fjernet de døde hudceller og gjort din hud mere ensartet og fin at kigge på.

6. Du har købt den forkerte

Passer din ansigtsvask til din hudtype? Det skal den helst. Hvis du ikke ved, hvilken hudtype du har, så spørg om hjælp, der hvor du shopper hudpleje.

Læs også: Bumser: Slip af med dem nu!

Se herunder, hvorfor du ikke skal sove med makeup!

DerforskalduIKKEsovemedmakeup

Hvis du ikke renser din hud om aftenen, er der ret stor risiko for, at din hud bliver uren, da overskydende fedt, makeuprester og snavs fra hele dagen vil samle sig i porerne. Så for at undgå store, sorte porer, som senere kan blive til bumser, skal huden altså renses inden, du hopper under dynerne.
Hvis du sover med din mascara på, risikerer du at knække dine øjenvipper. Du har samtidig større risiko for at få infektioner, da øjenmakeuppen nemt kan sætte sig i dine øjenkroge i løbet af natten og dermed give dig øjenbetændelse eller anden irritation ved øjet. Ikke lækkert!
Din hud vil simpelthen sige fra på et tidspunkt, hvis den ikke bare engang imellem får lov til lige at få et pusterum fra den fede foundation og pudderet. Hvis du ikke giver den ”luft” om natten, vil den derfor med tiden begynde at se grå og trist ud.
Din hud har faktisk brug for mere fugt, end du lige tror – særligt, når det begynder at blive koldere udenfor. Derfor er det supervigtigt, at du giver din hud lov til at hvile uden makeup, så den kan genopbygge og fugte sig selv med en god creme i løbet af natten.
Det er bevist, at din hud ser yngre ud i længere tid, hvis du er god til at rense og pleje den. Hvis du ikke allerede har det, så find derfor en god renserutine, som du kan overskue. Du kan eksempelvis rense din makeup af lige efter aftensmaden, så du ikke bliver for træt omkring din sengetid, hvor du lige har ligget to timer på sofaen. Brug en god olie eller creme og massér den godt ind i huden, for på den måde stimulerer du hudens blodkar, og det får den til at se frisk ud dagen efter.