Skønhed

Undgå frisør-katastrofer

Af Benedikte Brix 19. oktober 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kender du det, når du har været til frisøren, og dit hår bagefter ligner, at det er blevet klippet af din toårige lillebror? Her er guiden til at undgå frisørkatastrofer!

Beslut dig for en frisure, inden du dukker op hos frisøren
Jo mere forvirret du er, jo mere forvirret bliver frisøren. Sørg for, at du har brugt lang tid på at beslutte, hvilken frisure du gerne vil have. Skal det klippes meget kortere, eller vil du kun have klippet spidser? Hvordan skal dit pandehår se ud? Vil du have etager? Skal det farves - og skal det i så fald være en helfarve, en toning eller striber? Hvis det bliver en alt for spontan beslutning, kan du nemlig risikere, at du fortryder dagen efter!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Passer pandehår til dig?

Medbring billeder af din ønskede frisure
Nogle gange kan det være svært at forklare præcis, hvad man gerne vil have. Derfor er det en god idé, hvis du har nogle billeder med af andre, der har den frisure, du godt kunne tænke dig. Det bliver også nemmere for dig at beslutte dig, hvis du på forhånd har kigget en masse billeder igennem.
Tip! Lad være med at tage alt for mange billeder med. Det bliver forvirrende for din frisør, hvis han/hun skal forholde sig til mere end tre billeder. Find de tre, der bedst viser, hvad du forestiller dig.

Læs også: Hårmode 2012: hvilke frisurer holder i år?

Lyt til frisøren
Selv om du har et meget klart billede af, hvilken frisure du gerne vil ende med, er det stadig en god idé at lytte til frisørens idéer. Han/hun er uddannet og har formentlig stor erfaring med hår - derfor er det vigtigt at lytte til, hvis han/hun mener, at noget bestemt vil klæde din ansigtsform bedre/ikke er sundt for dit hår/og så videre. Hvem ved, måske synes du, at frisøren har en vildt fed idé til din frisure.

Læs også: Find en frisure ud fra din ansigtsform

Tal frisuren grundigt igennem
Når du har forklaret frisøren, hvordan du vil have dit hår, så få hende til at gentage, så du er sikker på, der ikke er nogen misforståelser. Og husk så næste trin, hvis du vil være helt sikker på, at der ikke sker noget uventet med dine hårstrå:

Læs også: Frisurer til langt hår

Spørg undervejs
Når frisøren er i gang med at klippe dit hår, kan det være en god idé, at han/hun fortæller, hver gang han/hun begynder på noget nyt, eller at du engang imellem spørger, hvad han/hun laver lige nu - så ved du hele tiden, hvad der sker med dit hår. På den måde sidder du ikke og er nervøs for at ende med noget forkert.

Læs også: Seje frisurer til kort hår

Tag et efter-billede
Når du efter klipningen (forhåbentlig) er tilfreds med din nye frisure, så få frisøren til at tage et billede af det færdige resultat. Det billede kan du så have med, næste gang du skal klippes - hvis du altså vil have samme frisure igen. Det gør det nemt for frisøren at vide, hvordan du vil have dit hår.

Læs også: Få efterårets hotteste frisure

Har du oplevet en frisørkatastrofe?

Læs mere om

MestLæste