Skønhed

Hårmode 2012: Hvilke frisurer holder i år?

Af Line Sølvhøj Jensen 24. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Her er fem frisurer, der er på mode i 2012, så måske kan du blive inspireret til en ny frisure, der holder hele året.

Hvilke frisurer holder i 2012? Vi har spurgt frisør Cathrine Nees, hvilke frisurer der er på mode i 2012. Se med her og bliv inspireret til en ny frisure!

Læs også: Sandt eller falsk om dit hår.

Skarpt og kort
Det pjuskede, korte look er ikke moderne mere, nu skal det være tungt og mere "skarpt" klippet. Gå efter langt pandehår - enten skråt eller lige - men vær kortklippet i siderne og nakken.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rodet troldehår
Krøller gør nemt dit hår rodet og troldeagtigt på en fin måde, og hvis ikke du er født med krøller, kan du få dem permanentet. Men krøllerne skal for alt i verden ikke laves for pæne! Bed eventuelt din frisør lave dem med forskellige størrelser spoler, så looket bliver gennemført vildt og rodet.

Tip!
Permanent skader håret og holder ikke så godt i langt hår - så tænk dig godt om, inden du eventuelt vælger at få permanentet dit lange hår.

Læs også: Stjernernes vilde frisurer.

Hej, hej etager!
Slut med etagerne! I år er det mest hot at have lige længder. Længden lige over skuldrene er superflot, og hvis din frisure er klippet til lige over skuldrene, slipper du også for, at dit hår bukker udad.

Tip!
Hvis du har lige pandehår, kan du pifte det op ved at bukke det indad med dit glattejern, når du glatter det.

Læs også: Stjernernes seje korte frisurer.

Sundt og langt
Hvis dit hår skal være langt, skal det først og fremmest være sundt. Slidte spidser holder aldrig! Bliv derfor klippet hver anden eller tredje måned. Langt-hårs-looket, der holder for tiden, er naturligt hår - og uden pandehår og etager. Både side- og midterskilning er moderne. For at pifte dine lange lokker op kan du nemt lave fald i dit hår med et glattejern - du kan eventuelt nøjes med at lave fald i enkelte totter og rede det let igennem bagefter.

Sådan laver du fald med glattejern!
1. Sæt glattejernet ved hårroden, som om du skulle til at glatte dit hår normalt.
2. Vend glattejernet 180 grader opad, og træk det ud.
3. Kom lidt lak i håret, lad det tørre, og red håret forsigtigt.

Læs også: Få Blake Livelys lækre lokker.

Det personlige præg
Gør din frisure til din helt egen! Det er de små detaljer, der tæller, og gør en forskel - hvis du har kort hår, kan du overveje at få din frisør til at lave undercut i den ene side, du kan også gå efter en såkaldt "cornrow", som er en lille fransk fletning, der ligger helt tæt ind til hovedbunden. Cornrows kan du også sagtens have, selv om du har langt hår - dit lange hår kan enten hænge udover, eller du kan samle det i en hestehale. Vær kreativ og få inspiration fra stjernernes looks på den røde løber.

Ekstratip!
Tag dine børster med i bad - og vask dem med shampoo. Ligesom dit hår har dine børster også brug for at blive renset. Håret kan gemme på en masse snavs, og det sætter sig i dine børster. Husk derfor at vaske dem i ny og næ!

Tip!
Små elastikker som Blax er optimale, hvis du laver cornrows.

Få masser af tips om hår på Cathrines blog: www.welovehair.dk

MestLæste