Skønhed

Få ny makeup – gratis!

Af Cecilie Rosfort-Nees 12. april 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Gad du også godt have en masse ny makeup, men har du ikke råd? Så tjek lige vores 10 gode tips til at forvandle din gamle, kedelige makeup til nye og spændende sager…

• I stedet for at købe en ny læbestift eller gloss, så forvandl to af dine gamle læbefarver til en ny, nice nuance ved at blande dem. Brunlig og lyserød giver en rigtig fin rosa nuance, og koral og rød giver en fin pink farve. På samme måde kan du eksperimentere med at lægge en gloss oven på din læbestift.

Læs også: Få et flot forårsmakeup.

• Du kan gøre din orange eller røde læbestift endnu mere kraftig i farven ved at lægge et lag presset pudder imellem dine to lag læbestift.

• Hvis du går efter det et nude look, så brug din foundation på læberne, og slut af med et lag klar gloss.

Læs også: Få den flotteste festmakeup.

• Hvis du skal til fest og have en lidt åben top på, er det flot at pifte din hud lidt op med en creme med shine. Du behøver ikke købe en særlig kropscreme, men kan bruge den, du måske har til ansigtet, eller du kan blande lidt solpudder eller løs glimmerøjenskygge i din bodylotion.

• Din rouge eller solpudder kan du bruge under dit brynben for at give dine øjenomgivelser ekstra opmærksomhed.

Læs også: Vores yndlingslipglosser.

• Din klare gloss kan du bruge lige under dine øjenbryn. Det fungerer som en highlight og fremhæver dine øjne. Din gamle mascarabørste er perfekt at bruge som brynbørste, når du har vasket den. Du kan også bruge den til at fjerne klumper i din mascara, hvis du har taget for meget på.

Læs også: Skønhed: Bliv festklar.

• Lige nu er det trendy med eyeliner i forskellige farver. Hvis du kun har en sort, kan du også lægge en øjenskygge som en eyeliner over øjet. Brug en vatpind til at få stregen helt tynd.

• Brug din læbestift eller gloss (klar eller farvet) på kindbenene for at fremhæve din ansigtsform.

Læs også: Video: Lær at lægge makeup.

• Hvis du har en pudder liggende, som er for mørk, så brug den som solpudder eller øjenskygge.

• Trænger du til en ny og lettere foundation inden sommeren? Så bland lidt fugtighedscreme i din almindelig foundation.

Læs også: Få friske og farverige øjne!

Herunder kan du se 6 makeup-fails, du skal undgå!

6makeup-failsduskalundgå

Det kan tydeligt ses, hvis du vælger en fundation, som har eksempelvis en mørkere tone end din egen hudfarve. Få derfor en ekspedient til at hjælpe dig med at finde en nuance, som matcher din egen hudfarve fuldstændig. Vil du gerne se lidt tanned ud, så brug en smule solpudder på kindbene.
Foto: Shutterstock
Det er ikke særlig hot, når man kan se makeupovergangen mellem ansigtet og halsen. Hvis du har valgt en foundation i den rigtig farve, vil du nok ikke få de store problemer, men nogle gange kan man godt ane en lille forskel. Sørg derfor for at komme lidt foundation på halsen også, og blend den godt ind i huden, så overgangen forsvinder. Psst! Pas på kraven, hvis du har hvidt tøj!
Foto: Shutterstock
Det kan gå helt galt, hvis man ikke har styr på, hvordan man skal påføre sin solpudder. Det er derfor vigtigt, at du lægger den de rigtige steder, (der hvor dine naturlige skygger falder i ansigtet) og aldrig kommer for meget på. Find en solpudderguide her.
Foto: Shutterstock
Nogle piger har for vane at tegne hele øjet op, så de både har en streg øverst på øjenlåget og nederst i den våde kant af øjet. Hos enkelte kan det se flot og dramatisk ud, men sandheden er for det meste bare, at det er de færreste, der kan bære det – særligt i dagslys, da det hurtigt kan se en anelse ”hårdt” ud. Hvis du gerne vil have ekstra fokus på dine øjne, så nøjes med at lægge en streg på den øverste del af dit øje og læg en highlighter i øjenkrogen . Husk også at være meget omhyggelig med at lægge din streg eller eyeliner identisk på begge øjne. Er de ikke ens, kan dine øjne komme til at se lidt skæve ud.
Foto: Shutterstock
Det ser ikke så godt ud, hvis dine vipper klister sammen, men det kan faktisk være ret svært at undgå, hvis din mascara er helt ny. Sørg derfor for at bruge en vippebørste uden mascarra på, så du kan skille dine vipper ad, hvis de samler sig i klumper. Husk, at gøre børsten ren i ny og næ!
Foto: Shutterstock
Måske drømmer du om at få Kylie Jenners læber – og ja, man kan snyde sig til en del. Men pas på! For meget læbestift og læbeblyant kan give dig lidt af et klovnelook. I hverdagen fungerer en lipgloss bedst, og skal der farve på, så sørg for at duppe læberne i lidt papir, efter du har påført læbestiften, så dine læber ikke ser for malede ud.
Foto: Shutterstock

MestLæste