Skønhed

Guide: Sådan bruger du pudder og foundation

Af Cecilie Nees 18. oktober 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er fantastisk at kunne dække urenheder med pudder og foundation, men man kan let komme til at bruge for meget! Læs vores gode råd til at få en smuk og naturlig hud.

Har du svært ved at finde den helt rigtige foundation, eller kan du ikke finde en pudder, er lægger sig naturligt på din hud? Den foundation - eller den pudder - du lægger, er det, man kalder basen. Og basen er det vigtigste at have styr på, hvis man gerne vil have et naturligt makeup-look. Her kan du læse, hvordan du vælger det rigtige produkt for dig, og hvordan du bruger det.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Pudder eller foundation?

Men hvad skal du så bruge: Pudder eller foundation?

Det kommer an på, hvor meget dækning, du gerne vil have. Hvis du ikke har lyst til at gå med særlig meget makeup hver dag, så kan du faktisk godt nøjes med en lidt farvet BB-cream eller en lille smule pudder. Hvis du har meget uren eller ujævn hud, og gerne vil dække den hver dag, så skal du bruge en god foundation til at dække urenhederne. Hudtyper er så forskellige, men fælles for alle makeup-looks er altså, at du skal have din base i orden.

Læs også: På jagt efter den bedste pudder og foundation? Få 3 trin til en fin hud her

Den flotteste foundation

Når du vælger en foundation er det vigtigt, at du finde en, der er perfekt til dit behov. I dag handler foundations om meget mere end skønhed, så udover at trylle bumser og urenheder væk, kan de også pleje din hud ved at fugte, nære, booste og udglatte huden. Og der er rigtig mange at vælge mellem.

Sådan vælger du den rigtige foundation:

Udvalget af foundations er stort, og kan nogle gange virke lidt overvældende, når du står i butikken og skal finde den helt rette foundation. Du kan altid spørge en ekspedient om hjælp, når du står i en makeup-butik, mens ellers er der et par rigtig gode råd, du kan tage med dig i jagten på den perfekte foundation:

 • Farven/nuancen: Farven på din foundation skal passe perfekt til din hudtone, for at det ikke ser unaturligt ud. Du kan tjekke at farven blender perfekt med din hudtone ved at lægge en lille smule foundation på kæbelinjen. Så kan du se, om overgangen mellem din hals og dit ansigt ser naturlig ud. Den farve, der ser ud til at "forsvinde" ind i din egen hudfarve, er den rigtige for dig.
 • Let eller cremet? Der findes tusindvis af forskellige konsistenser, når det kommer til foundations, og der er ikke nogle som er bedre end andre. Du bare tænke over, hvad du bedst kan lide. En BB-cream er til dig, som ikke har meget at dække, men bare ønsker en lidt mere jævn hud, mens en mere cremet eller fast og dækkende foundation er god, hvis du gerne vil dække synlige urenheder.
 • Tør eller fedet hud? Når du vælger din foundation, er det vigtigt, at du vælger efter din hudtype. Har du tør hud, er det en god idé at vælge en foundation med masser af fugt. Har du mere fedtet hud, er det bedst at vælge én uden olie i, som gør huden mere mat.

Ligegyldig hvilken foundation du vælger, er det altid vigtigt, at huden kan ånde, så du ikke får (flere) urenheder på grund af makeuppen.

Få lidt farve og fugt til huden med et naturligt resultat. BB cream fra Maybelline til 89 kroner på nelly.com.

5 trin: Sådan lægger du den perfekte foundation

 1. Læg altid din foundation ovenpå et lag dagcreme og eventuelt en primer, så bliver den mere jævn.
 2. Du opnår det bedste resultat ved at lægge din foundation på en lille del af ansigtet af gangen, for så derefter at tone overgangene ud - eventuelt med en foundationpensel, der er et genialt værktøj til din base!
 3. Start for eksempel med den ene kind - så den anden - derefter hage/kæbe og pande. Brug fingrene, en pensel eller en beautyblender, og lad være med at sætte "klatter" af foundation på huden et sted, mens du arbejder på et andet. Hvis du gør det, risikerer du nemlig at din foundation tørrer og bliver grynet.
 4. Læg aldrig makeup på halsen - det fungerer IKKE og smitter af på tøjet. Det er dog en god idé at trække din foundation helt ned under din kæbelinje, så det ikke kommer til at se ud som om, at du har en maske på.
 5. Tjek alle overgange langs hårgrænsen og kæbelinjen, langs din hage og dine ører. Ton efter med en pensel eller finger.

Den perfekte pudder

Når du skal finde den rigtige farve til din pudder, gælder samme regler, som når du finder foundation: Tænk på farve, konsistens og din hudtype. Du kan vælge mellem en løs eller en fast pudder, begge gør det samme for huden, så det er helt op til dig, hvad du bedst kan lide at bruge. Den løse er nok bedst at bruge derhjemme, da den er lidt svær at transportere. Den faste pudder kan du have med over alt, og det er jo meget praktisk!

Din pudder lægges oven på din foundation eller dagcreme, når du har brug for, at din hud skal se mere mat ud, eller hvis du bare godt kan lide følelsen af pudder. Hvis din foundation dækker nok i sig selv, kan du også vælge en solpudder, som er den mørke af slagsen, som kan bruges til at give glød i ansigtet.

Læs også: Er du usikker på, hvordan du skal lægge din solpudder? Se med her, hvor Kylie Jenner viser sin makeup-rutine

4 råd, når du skal finde den perfekte pudder:

 1. Vælg en løs pudder, for at få et naturligt look.
 2. Hvis du har tendens til fedtet hud, kan du få en pudder, som er ekstra matterende.
 3. Læg din pudder med en stor børste.
 4. "Less is more" - for meget pudder er ikke et hit.

Læs også: 5 pudder-fails, du skal undgå

Translucent Face Powder fra Barry M til 63,20 kroner.

MestLæste