Skønhed

5 pudder-fails du skal undgå

Af Stine Kærsgaard 25. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Laver du også de her fejl, når du bruger pudder?

Selv om det kan virke supersimpelt at tage pudder på – tag låget af, kør børsten rundt, og påfør det så i cirkler på ansigtet *vupti* – så er der faktisk nogle ting, som du skal være klar over for at opnå det bedste resultat. Vi har samlet fem pudder-fails her:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 6 enkle mascara-tips

Du bruger FOR meget pudder

For meget pudder kan hurtigt give dig et lidt ”kaget” udtryk. Påfør derfor kun en lille smule ad gangen, og fjern altid det overskydende med en ren børste.

Du glemmer at fugte din hud først

Resultatet bliver meget bedre, hvis du husker at gennemfugte din hud først med en creme. På den måde kommer din makeup også til at holde i længere tid.

Du kommer pudder ved din hårgrænse

Du behøver faktisk kun at bruge din pudder i dine t-zoner (hage, næse, pande), da for meget pudder på siderne af dit ansigt vil kunne ses tydeligt – især, hvis det sætter sig i hårgrænsen, hvor det i øvrigt er meget svært at få væk igen.

Læs også: Forny dine makeupvaner

Du bruger en forkert farve

Umiddelbart tænker du nok, at du skal vælge en farve, som matcher din hudfarve fuldstændig. Men faktisk er pudder lidt mere tricky – især hvis du har fedtet hud. Hud, der har tendens til at fedte, har det nemlig med at få pudderet til at se mere brunt ud, og derfor kan det være smart at vælge en pudder, der er en enkelt tone lysere.

Du glemmer at vaske dine pudderbørster

Der samler sig en masse bakterier i dine pudderbørster, og derfor er det vigtigt, at du husker at gøre dem rent minimum en gang om måneden for at undgå at få uren hud og bumser.

Her i galleriet har vi samlet flere makeup-fails:

6makeup-failsduskalundgå

Det kan tydeligt ses, hvis du vælger en fundation, som har eksempelvis en mørkere tone end din egen hudfarve. Få derfor en ekspedient til at hjælpe dig med at finde en nuance, som matcher din egen hudfarve fuldstændig. Vil du gerne se lidt tanned ud, så brug en smule solpudder på kindbene.
Foto: Shutterstock
Det er ikke særlig hot, når man kan se makeupovergangen mellem ansigtet og halsen. Hvis du har valgt en foundation i den rigtig farve, vil du nok ikke få de store problemer, men nogle gange kan man godt ane en lille forskel. Sørg derfor for at komme lidt foundation på halsen også, og blend den godt ind i huden, så overgangen forsvinder. Psst! Pas på kraven, hvis du har hvidt tøj!
Foto: Shutterstock
Det kan gå helt galt, hvis man ikke har styr på, hvordan man skal påføre sin solpudder. Det er derfor vigtigt, at du lægger den de rigtige steder, (der hvor dine naturlige skygger falder i ansigtet) og aldrig kommer for meget på. Find en solpudderguide her.
Foto: Shutterstock
Nogle piger har for vane at tegne hele øjet op, så de både har en streg øverst på øjenlåget og nederst i den våde kant af øjet. Hos enkelte kan det se flot og dramatisk ud, men sandheden er for det meste bare, at det er de færreste, der kan bære det – særligt i dagslys, da det hurtigt kan se en anelse ”hårdt” ud. Hvis du gerne vil have ekstra fokus på dine øjne, så nøjes med at lægge en streg på den øverste del af dit øje og læg en highlighter i øjenkrogen . Husk også at være meget omhyggelig med at lægge din streg eller eyeliner identisk på begge øjne. Er de ikke ens, kan dine øjne komme til at se lidt skæve ud.
Foto: Shutterstock
Det ser ikke så godt ud, hvis dine vipper klister sammen, men det kan faktisk være ret svært at undgå, hvis din mascara er helt ny. Sørg derfor for at bruge en vippebørste uden mascarra på, så du kan skille dine vipper ad, hvis de samler sig i klumper. Husk, at gøre børsten ren i ny og næ!
Foto: Shutterstock
Måske drømmer du om at få Kylie Jenners læber – og ja, man kan snyde sig til en del. Men pas på! For meget læbestift og læbeblyant kan give dig lidt af et klovnelook. I hverdagen fungerer en lipgloss bedst, og skal der farve på, så sørg for at duppe læberne i lidt papir, efter du har påført læbestiften, så dine læber ikke ser for malede ud.
Foto: Shutterstock

Læs mere om

MestLæste