Skønhed

Forny dine makeupvaner

Af Stine Kærsgaard 8. september 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er dit vigtigste makeup-item din mascara eller din læbestift? Find ud af, hvad din makeup siger om dig, og hvordan du kan forny dine makeupvaner.

Din makeup kan faktisk sige en del om din stil og din personlighed! Man tænker måske ikke lige over det, men man kan altså sagtens udtrykke sig igennem din makeup – på samme måde som man gør med sit tøj hver dag.

Læs også: 10 makeup-tips 

Tit har man en favoritting i sin makeuppung, som, man føler, kan redde ethvert look. Hader du for eksempel, når du skal være kedelig og grå, fordi du har glemt din røde læbestift? Eller behøver du ikke andet makeup, når bare du får din elskede mascara på vipperne?

Læs også: Ny crazy makeup-trend

Faktisk kan din makeup afsløre mere om dig, end du tror! Hvilken kategori passer bedst på dig?

 

Du behøver kun din mascara

Er mascaraen din absolutte favorit, er du, som de fleste piger er: Din værste frygt er at se træt ud! Du hader til gengæld også at se dullet ud i hverdagen og kunne derfor aldrig drømme om at bruge for meget makeup i hverdagen.

Godt råd: Det er okay (bare en gang imellem) at gøre lidt ekstra ud af sig selv, så føl dig ikke sminket, bare fordi du bruger en farverig lipgloss en dag tirsdag. Når nu du elsker at have fokus på dine øjne, så kan du også eksperimentere med en streg eller lidt øjenskygge til fester!

 

Pudder og foundation er et must for dig

Du går ikke uden for en dør uden at have lagt et lag pudder eller foundation. Måske er du ikke specielt glad for din hud og prøver derfor at skjule hver eneste urenhed eller pigmentændring.

Godt råd: Prøv dage, hvor du ikke bruger makeup – særligt om sommeren! Det kan være lidt udfordrende i starten, men jo mere du kigger på din hud, jo mere vænner du dig også til det naturlige look! Din hud vil nemlig elske at kunne ånde en gang imellem. Husk også at rense din makeup af hver dag, så du ikke tilstopper dine porer.

 

Du kan ikke leve uden din læbestift

Har du altid en læbestift på dig, og smører du den på flere gange i løbet af dagen i håbet om at få, hvad der minder om Taylor Swifts superflotte, røde læber? Der er gang i dig, og nogle vil nok misunde dit mod.

Godt råd: Hvis du altid bruger rigtig meget makeup, bliver det svært for dig at gøre noget ”ekstra” ud af dit look, når du skal til fest. Du kan derfor eksperimentere med at være lidt mere naturlig en gang imellem, som i øvrigt også er superflot i hverdagen, så du stadig kan overraske med vild makeup til festerne.

 

Din blush er dit vigtigste makeup-item

Du elsker at se frisk og sund ud, og din værste frygt er, at folk synes, du ser grå og trist ud. Derfor giver du altid din hud lidt ekstra kulør med en bronzer eller en blush.

Godt råd: Det er lækkert med kulør, men det er også supervigtigt at huske at huske, at ”less is more”! Pas derfor på med mængden. Hvis du elsker den her type makeup, kan du eksperimentere med farverne. Lyse, lette laksefarver er flotte øverst på kinderne om foråret, hvor du ikke har så meget andet makeup på, og de lidt mørkere bronzere fungerer godt til fester, hvor du vil understrege dit ansigts konjekturer og give din kraftige øjenmakeup modspil.

 

Her er 6 makeupfails, du skal undgå:

6makeup-failsduskalundgå

Det kan tydeligt ses, hvis du vælger en fundation, som har eksempelvis en mørkere tone end din egen hudfarve. Få derfor en ekspedient til at hjælpe dig med at finde en nuance, som matcher din egen hudfarve fuldstændig. Vil du gerne se lidt tanned ud, så brug en smule solpudder på kindbene.

Foto: Shutterstock

Det er ikke særlig hot, når man kan se makeupovergangen mellem ansigtet og halsen. Hvis du har valgt en foundation i den rigtig farve, vil du nok ikke få de store problemer, men nogle gange kan man godt ane en lille forskel. Sørg derfor for at komme lidt foundation på halsen også, og blend den godt ind i huden, så overgangen forsvinder. Psst! Pas på kraven, hvis du har hvidt tøj!

Foto: Shutterstock

Det kan gå helt galt, hvis man ikke har styr på, hvordan man skal påføre sin solpudder. Det er derfor vigtigt, at du lægger den de rigtige steder, (der hvor dine naturlige skygger falder i ansigtet) og aldrig kommer for meget på. Find en solpudderguide her.

Foto: Shutterstock

Nogle piger har for vane at tegne hele øjet op, så de både har en streg øverst på øjenlåget og nederst i den våde kant af øjet. Hos enkelte kan det se flot og dramatisk ud, men sandheden er for det meste bare, at det er de færreste, der kan bære det – særligt i dagslys, da det hurtigt kan se en anelse ”hårdt” ud. Hvis du gerne vil have ekstra fokus på dine øjne, så nøjes med at lægge en streg på den øverste del af dit øje og læg en highlighter i øjenkrogen . Husk også at være meget omhyggelig med at lægge din streg eller eyeliner identisk på begge øjne. Er de ikke ens, kan dine øjne komme til at se lidt skæve ud.

Foto: Shutterstock

Det ser ikke så godt ud, hvis dine vipper klister sammen, men det kan faktisk være ret svært at undgå, hvis din mascara er helt ny. Sørg derfor for at bruge en vippebørste uden mascarra på, så du kan skille dine vipper ad, hvis de samler sig i klumper. Husk, at gøre børsten ren i ny og næ!

Foto: Shutterstock

Måske drømmer du om at få Kylie Jenners læber – og ja, man kan snyde sig til en del. Men pas på! For meget læbestift og læbeblyant kan give dig lidt af et klovnelook. I hverdagen fungerer en lipgloss bedst, og skal der farve på, så sørg for at duppe læberne i lidt papir, efter du har påført læbestiften, så dine læber ikke ser for malede ud.

 

 

Foto: Shutterstock

MegetMere