Til din konfirmation må du gerne gå all in på bordpynt og dekorationer, men har du tænkt på, at bordkortene, der fortæller dine gæster, hvor de skal sidde, også kan være en del af oppyntningen? Det ser superfint ud, hvis dine bordkort passer til resten af temaet for festen, og der er nærmest ingen grænser for, hvordan de kan se ud, og hvad de kan laves af.

Læs også: Pink bordkort eller romantisk pynt? Find dit fest-tema her

Vi har fundet fem kreative idéer til bordkort, du selv kan lave.

Læs også: Endnu flere idéer til kreative bordkort, du kan lave til din konfirmation

1. Lige til at spise

Køb en pose store marshmallows i hvid eller lyserød. Klip et hak i den ene ende med en saks, og sæt bordkortet fast i hakket. Når gæsterne har fundet deres plads, må de spise skumfidusen. Du kan også vælge at spraye glimmer på dine marshmallows, men så kan de altså ikke spises!

Foto: Shutterstock

2. Natur på bordet

Bordkort af sten eller træ giver dit konfirmationsbord et lækkert, naturligt look. Du kan selv gå en tur langs stranden og samle sten eller save en gren fra haven i skiver, men du kan også købe fine træhjerter i hobbybutikker. Skriv navn på dem med en sprittusch. Du kan også vælge at male træskiverne med tavlelak og skrive navnet med kridt.

Foto: Shutterstock

Læs også: Lav dine egne invitationer til konfirmationen

3. Bordkort med pomponer

Små, fine papirspomponer kan blive til søde og festlige bordkort. Køb en masse pomponer og noget pap i en farve, der passer til pomponerne og resten af din bordopdækning. Klip pappet i firkanter, der er lige så brede som pomponerne, skriv navnet på, og lim en papfirkant fast i hver pompon, når du samler dem.  

Du kan se, hvordan du laver bordkortene i videoen her:

4. Billeder

I stedet for at have bordkort med navne, kan du vælge at bruge billeder af dine gæster. Det ser sødt ud og giver også dine gæster noget at tale om, når de skal finde ud af, hvor de skal sidde. Find billeder af alle dine gæster på Instagram, eller gå på jagt i dine forældres fotoalbums, og få billederne printet ud. Der findes flere hjemmesider, der tilbyder at printe dine fotos med cool retrorammer, så de ligner polaroid-fotos.  

Foto: Shutterstock

Læs også: Hvad skal du ønske dig i konfirmationsgave?

5. En blomst til hver

De her bordkort er ekstrasøde, fordi de samtidig er en lille gave til dine gæster. Køb små blomster i potter, og stil en blomst ved hver plads. Du kan vælge at skrive gæsternes navne direkte på blomsterpotten med en sprittusch eller binde en seddel i et silkebånd om den. 

Foto: Shutterstock

Den gode bordplan

Nu har du styr på dine bordkort, men husk lige at sætte tid af til at lave den perfekte bordplan. Det er sværere, end du tror! Et godt tip er at tænke over, at de folk, der sidder ved siden af hinanden, har et eller andet til fælles, så de har noget at tale om sammen. Det kan for eksempel være, at de begge to elsker at spille musik eller at de hepper på FC Midtjylland. 

Ud over bordkort skal du også have styr på resten af pynten. Find idéer i galleriet:

Psst! Galleriet indeholder affiliate-links. Ved du ikke, hvad det er, kan du læse mere HER.

Pynt til din konfirmation