Mit liv

Unge og alkohol

Af Isabella Beck Jørgensen 27. marts 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hver dansker over 14 år drikker i gennemsnit 12 liter ren alkohol om året! Læs mere om unge og alkohol her!

Hvornår er det egentlig normalt at begynde at drikke, og hvor meget kan man tåle, første gang man drikker?

Når vi bliver teenagere og ikke længere gider sidde hjemme foran fjernsynet fredag aften, men hellere vil ud og danse med vennerne, er det ikke længere fredagsslikken, der vækker interesse, men måske mere alkoholen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Faktisk drikker hver dansker over 14 år i gennemsnit 12 liter ren alkohol om året! De unge debuterer tidligt, for godt halvdelen af alle 13-årige har drukket alkohol, og 57 procent af de 15-årige har været fulde mindst to gange.

Læs også: Tag snakken om fester og alkohol.

Isabella på 16 og Annahita på 15 har været i Bådteatret i Nyhavn for at se teaterstykket "4,1 Promille", der handler om unge og alkohol. I stykket møder vi Lars og Signe, som er teenagere. Stykket er lavet meget en god omgang humor, men også med en meget stærk seriøsitet, for alkohol er altså ikke bare en dans på røde roser. Alkohol har konsekvenser og kan få dig til at gøre ting, som du ellers ikke ville have gjort - og måske vil fortryde i sidste ende.

Læs også: Fest og alkohol.

Efter stykket fra pigernes meninger om alkohol:

Annahita:
- Du skal ikke føle dig presset til at drikke, hvis ikke du har lyst eller ikke må. Man kan sagtens have det sjovt uden alkohol!

Isabella:
- Alkohol bliver med teenageårene noget "naturligt". Aftal med dine forældre, hvor meget du må drikke - og hvor meget du overhovedet kan tåle. Når man drikker første gang, skal det være i selskab med venner, som man stoler på og har tillid til, så man ikke kommer ud for noget ubehageligt.

Psst!
"4,1 promille" kan ses på Bådteatret til og med den 30. marts, og bagefter kan du se det på Børneteaterfestivalen i Ringsted/Sorø i april. Senere kommer det på landsdækkende turné.

Læs også: Den ultimative festguide.

Hvornår synes I, det er normalt at begynde at drikke?

Hør hvad andre unge siger om alkohol og at drikke sig fuld her:

MestLæste