festguide
Mit liv

Den ultimative festguide

Af Rikke Reffelt 29. december 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du er blevet inviteret med til årets fest, men hvilket outfit skal du have på, hvad skal du have i tasken og hvad med dit kropssprog til selve festen? Med vores partyguide bliver du festens absolutte darling!

Kropssprog
Dit kropssprog afslører dig, så her får du et par tips til at virke sød, åben og naturlig til festen!

Armene
Ikke noget med at stå og hænge med armene over kors, for med den attitude vil du hurtigt virke lukket og utilnærmelig. Drop også at stå og pille ved din bluse eller hår på en nervøs måde. Prøv i stedet at stille dig afslappet med armene langs siden eller med en arm i siden. På den måde ser du sikker og imødekommende ud.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Din holdning
Tænk over, hvordan du står. Hold dig fra at slappe for meget af i ryggen, så du krummer sammen og kigger ned i gulvet, for det virker altså dovent og mærkeligt. Prøv i stedet at rette ryggen og kigge frem! På den måde virker du åben og viser, at du godt tør kigge folk i øjnene.

Slap helt af!
Lad være med at forsøge at være en anden. Hvis du inderst inde er en lidt stille pige, så får du ikke noget ud af at forsøge at være megavild - det vil hurtigt virke kunstigt og skabet. Vær i stedet dig selv. Det er helt ærligt det sejeste råd, for når du slapper af - ja, så er du faktisk den allerbedste udgave af dig selv!

Læs også: Fest og alkohol.

Outfittet!
Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket festtøj du vælger. Vælger du en partykjole, så signalerer du, at du er frisk, sjov og klar til fest. Vælger du derimod jeans og en top, så udstråler du, at du er en tjekket og cool pige. Vælger du det samme outfit, som du havde på i skolen, så viser du, at festen ikke siger dig så
meget, men at du tør være dig selv.

Husk!
Hop altid i det tøj, som du føler, at du kan være dig selv i. Test eventuelt outfittet ved at have det på en times tid derhjemme. Begynder du allerede dér at føle dig utilpas eller forkert i tøjet - ja, så er det bare om at finde det sikre, behagelige partysæt frem i stedet!

Læs også: Lækker til fest.

Huskeliste til partytasken
• Nup et lille spejl med i tasken, så kan du tjekke, om du har noget i tænderne eller mascara under øjnene.
• Tyggegummi, så din ånde altid er frisk og lækker.
• Læbepomade eller lipgloss, så du er kysseklar!
• Parfume, så du lige kan friske dig op, hvis du har danset vildt og svedt lidt.
• Cardigan, som du kan tage smide på, hvis du føler dig lidt bar eller fryser.
• Hårelastikker, hårspray og hårnåle - perfekte til at redde en lidt død frisure.

Læs også: For ung til at feste.

Let's dance!
Fest = dans. Her får du et par tips og tricks, så du med garanti bliver en stjerne på dansegulvet!

• Kigge den, du danser med, i øjnene.
• Slappe af i kroppen.
• Bevæge dig i takt til musikken.
• Tillad dig selv at fjolle lidt, så er det altså sjovere!
• Dans med en gruppe veninder, så føler du dig nemlig ikke så udsat.

Læs også: Få den vildeste fest.

Herunder kan du læse, hvordan du kan score din flirt uden ord!

Scorhamudenord

Det er svært at score uden at tage kontakt, og den bedste kontakt kommer nu engang igennem øjnene. Søg øjenkontakten med ham igennem rummet, hold den et par sekunder og kig så væk igen. Vi vil godt vædde med, at han stirrer på dig, næste gang du kigger på ham – dine små blikke gør ham nemlig vildt nysgerrig og spændt på, om du snart kigger hans vej igen.
Smiiiil, du er på! Det er SÅ vigtigt at huske dit søde smil, når du har fået øjenkontakt med ham. Tricket er at finde den magiske grænse imellem, at han skal være sikker på, du faktisk smiler sødt til ham samtidigt med, at det ikke virker for mærkeligt og voldsomt, at du står der og smiler. Send ham små søde smil i et par sekunder af gangen og kig væk igen, når du er sikker på, han har set, at du flirter med ham. Så kommer han til at tænke på dine smil resten af dagen!
Det er svært at komme ind på en person, hvis I ikke ses så tit. Men det kan du heldigvis løse ved at rende ”tilfældigt” ind i ham en gang imellem, så I kan komme i snak, og hans opmærksomhed bliver rettet mod dig. Arbejder han for eksempel i et supermarked tæt på dig, kan du tage derover og købe et eller andet, eller gå en tur med dine veninder forbi hans fodboldklub, når han træner. Det skal selvfølgelig ikke virke for stalker-agtigt, så det er nok kun et trick, du kan bruge et par gange.
Der er ikke noget værre end at fortælle en joke, som ingen griner af. Sådan har drenge det også, og du kan derfor gøre ham en stor tjeneste, hvis du husker at grine af hans jokes. Han vil helt sikkert synes, det er charmerende, at du altid synes, han er megasjov, og det vil i hvert fald gøre dig langt mere attraktiv end de piger, der ikke griner med ham.
Når I taler sammen, er der også små ting, du kan gøre for at virke interesseret i ham. Du kan for eksempel rette ryggen ud og nikke interesseret med for at vise, at du synes, det han fortæller, er spændende. Du kan også læne dig lidt hen imod ham for at skabe en mere intens stemning mellem jer. Det viser nemlig indirekte, at du føler dig tryg tæt på ham, og at grænserne mellem jer ikke er så tydelige.

MestLæste