Samfund

Tag snakken om fester og alkohol

Af Line Sølvhøj Jensen 18. november 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vil du gerne snakke med dine forældre om det med fester og alkohol? Så få gode råd til, hvordan du tager snakken her.

Det behøver ikke at være så svært at snakke med dine forældre om, at du gerne vil gå til fester og måske begynde at drikke alkohol. Læs guiden her og få råd til, hvordan du tager snakken.

Dine forældre vil ikke have, at du drikker
Har dine forældre forbudt dig at drikke alkohol, så må du acceptere deres forbud. MEN det betyder ikke, at du ikke kan snakke med dem og give dem dit syn på tingene. Måske kan I blive enige om, at det er okay, hvis du drikker én øl, når du er til fest. Det vigtigste er, at du fortæller dem, hvordan du har det, og overholder det, de siger. Viser du dem, at de kan stole på dig, så er der større chance for, at du får lov, næste gang du spørger.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dine forældre ved ikke, at du allerede har prøvet at drikke alkohol
Du har været til en fest, hvor du pludselig fik stukket en øl eller breezer i hånden, og uden at tage stilling til det, drak du den. Det er en god idé at snakke med dine forældre nu, hvor du er begyndt at gå til fester. Fortæl dem, at du allerede har prøvet at drikke, men at du ikke blev fuld og heller ikke havde lyst til det. Fortæl dem, at du gerne vil snakke med dem om det med at gå til fester, så de ved, hvad der foregår i dit liv.

Læs også: Fest og alkohol.

Du har allerede været fuld
Hvis du allerede har prøvet at være fuld, så har du måske svært ved at sige det til dine forældre, men det bedste er at være ærlig og sige det, som det er. Måske bliver de sure, men i sidste ende vil de synes, det er tjekket, at du er ærlig over for dem.

Dine forældre er rimelig cool med, at du begynder at feste
Selv om dine forældre giver dig lov til at feste og drikke, så skal du ikke udnytte det. Dine forældre har sikkert givet dig lov, fordi de stoler på dig, og det er vigtigt, at du viser dem, at de har ret. Har du lyst, så kan du fortælle dem om det, når du fremover går til fest. De vil føle sig meget trygge, når de ved, at du altid er ærlig over for dem.

Læs også: Derfor siger dine forældre nej.

5 grunde til at passe på med alkohol:

1. Når du drikker alkohol, bliver hjernen sløvet, så du ikke tænker helt klart.

2. Drikker du for meget, kan du få en alkoholforgiftning, så hold igen med alkoholen og drik godt med vand imens.

3. Du kan blive afhængig af alkohol, hvis du drikker det ofte.

4. Alkohol er vanddrivende, så du skal tisse mere, når du drikker alkohol, og dermed mister du væske.

5. Du får tømmermænd, når du drikker for meget, og det vil sige, at du får nogle forskellige (og ret ubehagelige) symptomer, for eksempel hovedpine, ondt i maven, være svimmel, få kvalme, have hjertebanken og have svært ved at koncentrere dig.