Mit liv

Derfor siger dine forældre nej

Af Line Sølvhøj 13. marts 2015
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det er megairriterende, når dine forældre siger nej til noget, du supergerne vil. Men faktisk er det slet ikke så ondt ment, som du tror. Læs med her!

Nogen gange kan det føles som om, dine forældre bare vil bestemme over dig. Du får aldrig lov til noget, og de siger bare nej til alt, hvad du spørger om. Men der er faktisk en god grund til, at de siger nej til dig.

Læs også: Sådan fortæller du dine forældre om dine kæreste

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis dine forældre siger nej, når du for eksempel spørger, om du må tage med til en fest, tage på ferie med en veninde eller tage hjem til en dreng, så er der slet ikke for at straffe dig. De vil dig det allerbedste, men samtidig er de bange for, at der skal ske dig noget.

Læs også: Stjernernes pinlige forældre

Selv om du føler, at du er stor nok til at tage af sted, så skal dine forældre altså lige vende sig til, at du begynder at gå til fest, møde fyre og mest af alt, at du begynder at blive selvstændig og løsriver dig lidt fra dem.

Derforsigerdineforældrenej

• Overhold alle aftaler, du har lavet med dm. Hvis du har lovet at være hjemme klokken 23, så dur det ikke at komme en halv time for sent hjem. Det er næsten stensikkert, at du ikke får lov til at tage af sted næste gang.
• Snak tit med dine forældre om alle mulige ting, så de føler, at de kan stole på dig og de ved, at du siger sandheden til dem. Du skal ikke være bange for at fortælle din ærlige mening omkring nogle ting.
• Fortæl dem om de ting, der sker i dit liv. Hvis du holder alt hemmeligt for dem, så kender de jo slet ikke til alle de ting, du oplever, og så bekymrer de sig endnu mere.
• Vær åben over for de krav, de stiller. Hvis de for eksempel vil have, at de kører dig derhen eller at de har et telefonnummer på den person, du er hos, så giv dem lov til det. De føler sig mere sikre på den måde.
• Send en sms til dine forældre, når du endelig er kommet af sted, så de ved, at du har det godt. Det vil gøre, at de føler sig mere sikre.
• Accepter, hvis der er noget, du ikke får lov til. Måske har de ret den ene gang, at du ikke er helt stor nok til at tage af sted. Men du har selvfølgelig ret til at få en forklaring på, hvorfor du ikke må tage af sted.
Husk at dine forældre som regel siger nej, fordi de holder meget af dig og vil dig det bedste.

MestLæste