Mit liv

Opnå dine drømme!

Af Annonce 10. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan fører man egentlig en drøm ud i livet? Det er en række skoleklasser i gang med lige nu, og her kan du se, hvordan de bærer sig ad. Yay!

Har du nogensinde drømt om at føre noget ud i livet? Måske du gerne vil et år til USA eller spare sammen til den vildeste fødselsdagsfest? Det virker måske umuligt i starten, men med lidt struktur er alting faktisk muligt.

Læs også: Store drømme om livet

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det allervigtigste, når man skal opnå en drøm eller realisere et projekt, er økonomisk ansvarlighed. Det vil sige, at man ved, hvad ens penge bliver brugt til og ved, hvordan man tjener flere penge, end man bruger. Hvis du for eksempel drømmer om at læse et år i USA, vil et økonomisk overblik gøre din tur meget nemmere at planlægge. Hvordan er valutaen? Får du et tilskud af dine forældre? Hvor mange penge har du sparet sammen, og hvor mange penge må du bruge om ugen? Hvis du sætter dig ind i de her ting, vil drømmen blive meget nemmere at opnå.

Det har skoleklasser landet over fundet ud af. De er alle i gang med at føre en kampagne ud i livet og den klasse, der gør det bedst vinder 10.000, så deres fælles drøm kan gå i opfyldelse! Projekterne kan de følge i online-universet "Control Your Money", som er lavet af Danske Bank, hvor der også er et forum for økonomisk projektstyring. Synes du, det lyder tørt? Det er det slet ikke, det vil bare sige, at den enkelte klasse kan opdatere indtægter, udgifter og følge med i udviklingen for deres drømmeprojekt - lige som man ville gøre med sin egen drøm. Undervejs holder klasserne forskellige typer fede events, der kan hjælpe dem med at tjene penge.

Læs også: Derfor skal du tænke positivt

Vi har været i kontakt med 8.I på Nørre Fælled Skole, som er i fuld gang med deres projekt. Klassen har fortalt os, hvad deres projekt går ud på, og ja, og hvordan man bærer sig ad med sådan en stor kampagne. Sejt!

Hvad går jeres klasses projekt ud på?
Matilde:
Vi vil gerne tjene penge til en lejrtur for hele klassen. Vores event går ud på, at vi laver en fodboldturnering, og så hjælper vi udsatte børn i Danmark ved at sælge muleposer.

Hvorfor har I valgt netop det mål?
Sofie:
Det har vi, fordi vi gerne ville hjælpe udsatte unge og for at tjene penge til klassens mål.
Hvordan har I valgt at lave jeres kampagne for projektet?
Memet, August og Mads: Vi sælger muleposer til store virksomheder og mennesker på gaden.
Andrea og Camille: Vi har også valgt at lave en fodboldturnering, hvor vi kan sælge vores muleposer.

8. 1 har altså valgt at lave et event i form af en fodboldturnering, hvor de prøver at samle penge ind til Børnehjælpsdagen - og selvfølgelig for at tjene penge til deres kampagne. Men når man arrangerer sådan et stort event og samtidig skal holde styr på et projekt, kræver det nogle særlige roller, som kan tage styring over de forskellige processer. Det har eleverne i 8.I også gjort!

Hvilke roller har I haft på jeres projekt, og hvor mange roller har I skabt?
Asta: Vi har Event ansvarlige, Film- og fotoansvarlig, Fundraiseransvarlige, Projektansvarlige, Ansvarlige for sociale medier, Presseansvarlige.

(Tavlen var med til at give 8.I et overblik over de forskellige roller i projektet ...)

Opnå dine drømme!

Hvad har I lavet i jeres roller?
Memet, August og Mads: Vi er Event ansvarlige, så vi fandt på at lave fodboldturneringen.
Malek: Jeg er Film- og fotoansvarlig, og vi har taget en masse billeder, som de ansvarlige for de sociale medier ligger ud, og de ansvarlige for Fundraising har lavet flyere som virksomhederne kan læse i, så de vil støtte os.
Sofie: Som en del af de Fundraiseransvarlige, har min rolle været at skaffe sponsorer og penge til projektet.
Asta: Jeg er i gruppen af Ansvarlige for sociale medier, hvor vi har lavet en Facebook-side og en Instagram-profil, som vi har lagt billeder på, og så har vi lavet opslag om, hvordan det går med projektet og noget om udsatte børn i Danmark.
Andrea og Camille: De Presseansvarlige snakker med pressen og holder mange møder, og de Projektansvarlige har stået for, at alt er gået som det skulle.

Læs også: Husk at tro på dig selv, når du kaster dig ud i et stort projekt

Hvad har I lært af jeres kampagne?
Asta: At hvis man bare bliver ved med at arbejde, skal man nok nå det, man vil.

Er resultatet (indtil videre) blevet som i ønskede?
Olivia:
Ja, vi har blandt andet fået en sponsor, der vil donere 5.000 kroner.

Hvad er jeres bedste råd, hvis man gerne vil opnå et specielt resultat/opfylde en drøm?
Matilde: Gå efter det, du brænder for, og gør hvad du kan for at opnå det.

Har det været sjovt at være en del af et rigtigt projekt?
Andrea og Camille:
Ja, vi ser mange børn som har brug for hjælp. Vi kunne jo have været en af dem.
Matilde: Det synes jeg. Det er altså ikke helt let. Der er mange ting at holde styr på.

Om 8.I har lavet det projekt, der går hen og vinder 10.000 ved ingen endnu. Men de har i hvert fald knoklet for at få styr på deres kampagne.

Vi synes, det er megasejt, når man gør, hvad man kan for at opnå en drøm. Og en god lejrskole er da en vildt god drøm!

8.Iog8.Uiaktion

MestLæste