vi unges blog

Store drømme om livet

Af Josephine Sjelhøj 26. april 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Læsernes blog: Selv om man ved, hvad man vil nu, betyder det ikke, at det ikke ændrer sig senere. Ting forandrer sig, og man kan hurtigt ændre mening.

Som barn er det naturligt at have mange store drømme. Man tror, at man ved, hvad man vil "når man bliver stor", men jo ældre man bliver, jo mere bliver ens drømme mere uvirkelige. Man begynder at tvivle på sig selv og om man overhovedet kan nå sine drømme og mål.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Da jeg var yngre, drømte jeg om at blive prinsesse, sanger, danser, bokser og fodboldspiller. Mine drømme ændrede sig hele tiden. Hvis man spørger mig nu, vil jeg sige "det aner jeg ikke". Alle andre end mig selv forventer, at jeg skal vide, hvad jeg vil med mit liv. Hver gang jeg bliver spurgt og ikke kan svare, er det som om, at de bliver skuffede over, at jeg ikke selv ved, hvad jeg vil.

Der er sikkert mange andre, der har det som mig, og der er garanteret også nogle, der 100 % ved, hvad de skal. Jeg kunne godt tænke mig at møde en af de teenagere, der har fuldstændig styr på deres drømme og planer for fremtiden. Det må være nemt.

Når jeg er færdig i 9. klasse, skal jeg i 10. Efter det ved jeg ikke, hvad jeg skal, og så må vi jo se, hvad jeg ender med at blive. Hvem ved, måske finder jeg ud af det om en uge, en måned eller først om et år. Lige nu har jeg det dog fint, selv om jeg slet ikke har nogen idé om, hvad jeg skal.

Held og lykke med jeres drømme. Og husk at det er okay, hvis I ikke ved, hvad i vil senere i livet, uanset hvad andre siger.

Test dig selv: Hvad skal du efter 9. klasse?