Helbred & balance

Derfor skal du tænke positivt

Af Susie Pedersen 23. oktober 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Der er rent faktisk rigtig mange gode grunde til at fokusere på de positive ting i din hverdag. Se bare nogle af grundene her.

Kender du den gamle talemåde, hvor man enten ser glasset halvt tomt eller halvt fyldt? Det lyder nok mest af alt som en gammel metafor, men man skal ikke undervurdere tanken bag.

Læs også: Tænk positivt om dig selv!

Det er nemlig en langt mere positiv tilgang, at du tænker, at dit glas er halvt fyldt fremfor, at du allerede halvvejs igennem dit glas ærgrer dig over, at det snart at tomt. Vi er alle sammen udrustet med forskellige sind, og nogle har nemmere ved at se den lyse side af tingene end andre, men det er altid en god idé starte ud med en positiv tilgang.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Vis hele verden, hvem du er!

Man kan selvfølgelig ikke være glad hele tiden, men der er virkelig mange gode grunde til at tænke positivt i din hverdag. Se bare i galleriet herunder.

Derforskaldutænkepositivt

Negative tanker dræner dig for energi. Faktisk så tynger dårlige tanker dig psykisk. Hvis du tømmer hovedet for unødvendige tanker, vil du føle dig meget bedre rustet i hverdagen.
En undersøgelse viser, at positive tanker også kan påvirke dit immunforsvar. Hvis dit hoved er fyldt med negativitet, er der større chance for, at din krop er længere tid om at nedkæmpe en virus.
Måske er du flere gange blevet i dårligt humør af en speciel time i skolen? Dit humør påvirker din indsat, så hvis du har en positiv tilgang til timen inden start, er der langt større chance for, at din indsat og oplevelse bliver bedre. Selv om følelsen sidder i dig, er det vigtigt, at du bryder den onde cirkel.
Du vil få en meget bedre og tryggere nats søvn, hvis du ikke ligger og tænker negativt om dig selv eller andre ting, inden du skal sove. Hvis du i stedet nyder øjeblikket, putter dig godt og tænker dagens højdepunkter igennem, vil du helt sikkert falde hurtigere i søvn og sove dejligt.
Når du tænker positive tanker, vil du også være bedre i stand til at værdsætte de gode ting i hverdagen – ja, og i dit liv. Negativitet æder de gode stunder, og det er da en skam. De skal nydes!