Vi Unge

Tænk positivt om dig selv

Af Stine Bødker Nielsen 30. januar 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Styrk din selvtillid og få mere tro på dig selv – vi viser dig hvordan!

Bliver du nogen gange ked af det og får negative tanker om dig selv? Lær at booste din selvtillid og få et mere positivt syn på dig selv - du fortjener det!

Fokusér på det seje

Der findes kun én af dig, derfor er du noget helt specielt. Hvilke ting er med til at gøre dig til noget unikt? Begynd at sætte pris på dine egenskaber, så begynder du også at sætte flere positive tanker i gang.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vær den, du er

Det er for dumt at prøve at være anderledes, end du i virkeligheden er - mennesker er forskellige, og sådan er det bare. Når du har det okay med at være dig selv, behøver du ikke tænke så meget på, om du er "rigtig", og det sætter en stopper for en masse negative tanker.

Læs også: Guide - Få en stærkere personlighed

Smil!

Når du smiler, viser du verden, at du har det godt - og folk smiler igen! Når folk smiler til dig, booster det din selvtillid, og så får du en mere positiv tankegang. Det er win-win for alle!

Udtryk dig

Når du har det skidt, hjælper det rigtig meget at komme ud med det. Snak med din bedste veninde, din mor, din søster eller en anden, som du føler dig tryg ved. Du kan også prøve at skrive de negative tanker ned, så du får udtrykt dem på den måde.

Tag testen: Passer du godt på dig selv?

Gør noget, der gør dig glad

Elsker du at lave mad? At tegne? At lave gymnastik? Gør noget, som får dig i godt humør - den succes, du får med dine interesser, er rigtig god for din selvtillid og giver dig flere positive tanker om dig selv.

Elsk dig selv

Ja ja, det kan lyde lidt egoistisk, men det er altså ikke for meget at elske sig selv. Tænk på dig selv, lige som du tænker på de mennesker, du elsker allermest. Dem vil du ikke såre, og dem tænker du ikke dårligt om. Når du begynder at tænke mere positivt om dig selv, lærer du også at elske dig selv, og det er supervigtigt, hvis du gerne vil have mere selvtillid.

Læs også: Elsk din krop - også i bikini

MestLæste