Mit liv

Er du jaloux på din søster?

Af Line Sølvhøj Jensen 6. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du træt af den evige kamp mellem dig og din søster? Glem jalousien og lær at elske din søster – vi guider dig her!

Det er ikke altid nemt at have en søster - hverken en storesøster eller lillesøster. Har du en storesøster, så kan det føles uretfærdigt, at hun må meget mere end dig, og at du altid bliver betragtet som den lille. Og er du storesøster, skal du måske altid tage hensyn til din lillesøster - og måske må hun også mere, end du måtte, da du var på hendes alder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Bliv verdens bedste søster.

Det er helt normalt at være jaloux på sin søster, for du sammenligner dig sikkert med hende hele tiden. Det kan være, hun har nogle sider ved sin personlighed, du drømmer om, eller kan nogle ting, du også gerne vil kunne. Men du kan faktisk godt slippe jalousien og lære at elske din søster!

Bliv ven med din søster

I stedet for at være jaloux, sur og irriteret på din søster, så spørg dig selv, hvad det er, du misunder hos hende. Prøv at lave noget sammen med hende, så I får nogle gode oplevelser sammen. Der kommer ikke noget godt ud af, at I går og hater på hinanden.

I kan for eksempel:

• Tage på café, i biffen eller ud at shoppe sammen.

• Starte til en sjov sportsgren sammen eller tage i fitness centret sammen.

• Hjælpe hinanden med at give jeres værelser en makeover.

• Holde hyggeaftener på værelset med slik, film og snakke om sjove ting fra jeres barndom.

Du kan også tænke over, hvor heldig du er at have en søster, der er god til noget, være stolt af hende og værdsætte hende. Hvis du begynder at give hende mere kærlighed, vil hun helt sikkert gøre det samme.

Læs også: Hold søster-dag med din søster.

Hvis du er storesøster…

Er du storesøster, så er det dig, der skal tage initiativ til at slutte fred med din lillesøster og måske foreslå, at I laver noget sammen. Selv om du er træt af, at du skal være den store og fornuftige, så må du vise dig som den seje overfor din søster. Hun vil helt klart elske at lave noget sammen med dig - og måske er hun bare irriterende overfor dig, fordi hun er jaloux på dig og gerne vil være mere som dig!

Test dig selv: Hvilken type søster er du?

Hvis du er lillesøster…

Det kan være svært at skulle tage initiativ til at slutte fred, hvis du er lillesøster. Men prøv at bede din søster om hjælp til noget, så hun føler sig værdsat. Du vil helt sikkert kunne snakke med hende om en masse personlige ting, hvis du viser hende, at du stoler på hende og har brug for hende. Du kan spørge, om hun vil hjælpe dig med at finde en frisure, der klæder dig, lægge makeup på dig, om hun vil snakke med dig om fyre eller måske give dig nogle tips mod menstruations-smerter.

Læs også: Overlev krisen med din søster.

Herunder kan du læse 8 ting, du forstår, hvis du er lillesøster!

8ting,dukunforstår,hvisduerlillesøster

Det er sådan set lige meget, om du er fire, 14 eller 40 år gammel. De andre i familien vil ALTID omtale dig som den lille.
Det meste af din garderobe består af tøj, du har arvet fra din storesøster. Tak søs!
Dine store søskendes værelser er SÅ spændende at snuse rundt på. Altså lige indtil du hører deres fodtrin nærme sig … Benene på nakken!
Da du var lille, måtte du aldrig være med, når din storesøster eller storebror havde besøg af sine venner …
… men så var det jo godt, at du kunne skjule dig inde på værelset og optage deres samtale på din telefon. He, he.
Folk siger, at det er helt vildt sjovt at spille Playstation-spil. Bare ærgerligt, når man er familiens yngste og altid kun må se på, imens de store spiller.
Dine store søskende kan kigge på dig med et ganske særligt blik, som kun du forstår. Blikket betyder: ”Jeg smadrer dig, hvis du sladrer til mor og far”.
Men trods alt er det altså fantastisk at have store søskende. De vil altid have deres lillesøsters ryg!