Mit liv

Efterligner du de populære piger?

Af Line Sølvhøj Jensen 2. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du har måske prøvet at kigge på skolens populære piger og tænke: ”Bare jeg var som dem”. Men hvornår er det egentlig vigtigt, at du er helt dig selv, og hvornår kan du kopiere fra andre? Få svar her!

Det er helt normalt at identificere sig med andre, og du har sikkert prøvet at sammenligne dig selv med andre piger. Du har sikkert tænkt over, hvordan du er forskellig fra de populære piger på skolen, og hvad du kan gøre for at blive lige så populær som dem?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad kan du kopiere fra de populære piger?

Det er helt okay at blive inspireret af andre til, hvordan man for eksempel skal gå klædt eller hvad man skal høre af musik. På den måde kan du få nye ideer til dit look eller dine fritidsinteresser. Men pas på med at kopiere de populære piger, bare fordi de er populære.

Læs også: Tips til at få et bedre selvværd.

Hvis du gerne vil være som de populære piger, så prøv at finde ud af, hvad det er, der gør dem populære. Måske ser de godt ud, har pænt hår eller er populære hos drengene, men det er alt sammen overfladiske værdier og i virkeligheden ikke det, der gør dig til en god veninde eller en god kæreste. Det kan også være, at de har nogle gode værdier eller en personlighed, der gør dem populær - for eksempel:

• De mobber aldrig
• De bagtaler ikke
• De er åbne overfor nye mennesker
• De er til at stole på
• De snakker også med de upopulære i klassen

Læs også: Føler du dig presset?

Husk at være dig selv!

Selv om du føler dig usikker på dig selv og ikke ved, hvem du er, så er det alligevel vigtigt, at du hele tiden er dig selv og holder fast i din personlighed - også selv om, at du drømmer om at være som de andre. Du får ikke noget ud af at efterligne andre, hvis ikke du er glad, som du er.

En god måde at finde ud af, om man er sig selv, er ved hele tiden at tænke: "Har jeg lyst til det her?" og "Har jeg det godt i maven over det?". Begynder du først at gøre noget, du ikke har lyst til, fordi du tror, det vil gøre dig populær, så overskrider du din egen grænse, og det vil i sidste ende gøre dig med ked af det.

Husk altid at sige til dig selv:

? De indre værdier tæller mere end de ydre.

? Folk kan allerbedst lide mig, hvis jeg er mig selv og ikke bare er en kopi af andre.

? Kan folk ikke lide mig, som jeg er, så passer de bare ikke ind i mit liv.

? Det er vigtigere, at mine venner kan lide mig, end at ligegyldige mennesker synes, jeg er populær.

? Jeg lover, at passe godt på mig selv - jeg er jo den vigtigste i verden!

Læs også: Hjælp til dig, der er genert.

MestLæste