Bliver du selv mobbet, eller ser du tit en klassekammerat blive det? Du har sikkert lyst til at gribe ind hver eneste gang, gå imod mobberen og svare igen, men det er bare supersvært, når man ikke aner, hvad man skal stille op.

Læs også: Læsernes blog: Mine tanker om mobning

Men du kan faktisk gøre noget! Vi siger ikke, at det vil sætte en stopper for mobningen, men det kan vise sig at være en rigtig stor hjælp, at du griber ind. Og er det så ikke værd at tage chancen? Det synes vi!

"Tror du, andre synes, du er sej?"
Folk, der mobber, er faktisk dem, der er mest usikre på sig selv. De tror, de bliver mere populære af at holde andre nede, og sådan er det jo bare ikke. Måske kan du få fremhævet over for mobberen, at der faktisk ikke er nogen som helst, som synes, det er sejt at mobbe. Tværtimod! Sig det imens, der er mange andre til stede, så de kan bakke dig op.

"Kan du ikke se, hvad du gør?"
De fleste mobbere indser ikke, hvad de egentlig har gang i, mens det står på. De aner ikke nemlig slet, hvor meget det egentlig sårer mobbeofferet. Få mobberen til at indse, at ham eller hende, der bliver mobbet, er knækket, og at der bliver trådt på en, der ligger ned. Måske vil det vække noget i mobberens samvittighed.

Læs også: Mobber du uden at vide det?

"Har du det skidt med dig selv…
… siden du har sådan et stort behov for at svine andre til?" Måske vil der ikke komme en reaktion med det samme, men den sætning vil uden tvivl sætte sig fast i mobberens tanker!

"Vi er trætte af din opførsel"
Jo flere, der siger fra, jo bedre! Hvis du kan samle nogle af dine venner og veninder, der har det ligesom dig, vil budskabet komme meget stærkere ud. Det vil måske føles voldsomt for mobberen at blive konfronteret af mange, men det er præcis den samme følelse, han giver mobbeofferet, og derfor kan det have en stor virkning.

Læs også: Kom videre efter mobning

"Det er løgn"
Hvis mobberen siger, at din ven eller veninde er grim, kan du svare igen og sige, at personen er smuk. Det vil give mobberen et problem, hvis du hver eneste gang siger, at det er løgn, fordi der pludselig er modspil til de grimme kommentarer - og det er altså sværere at påstå, nogen er grim, hvis andre siger det modsatte.

Husk altid at passe godt på dig selv, selv om du gerne vil hjælpe andre! Du skal aldrig bringe dig selv i fare.

I galleriet herunder kan du se, hvilke stjerner der er blevet mobbet.

Stjerner der er blevet mobbet