vi unges blog

Læsernes blog: Mine tanker om mobning

Af Redaktionen 17. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
En læser har et opråb til alle, der mobber. Læs hendes historie her.

Forestil dig…
At miste alle sine venner er noget af det mest forfærdelige, man kan komme ud for. Forestil dig, at alle dine venner forlader dig. Selv dine bedste venner vender dig ryggen, selv om I altid har kendt hinanden. Du bliver usynlig. De populære har magten. Du står over for 20 mennesker, der ser ondt på dig. Der er intet, du kan stille op. Til en fest bliver du omringet. Du bliver nedstirret og skubbet hårdt. Selv om du har flyttet skole, har du ikke fået fred.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs oså: Hvornår er det mobning?

Hvis du kan sætte dig ind i disse følelser, ved du, hvordan det var at være mig. Det tog så hårdt på mig, at jeg havde svært ved at holde mig oprejst. Til sidst bukkede jeg under. Jeg mistede mig selv og to et halvt år af mit liv.

Mobning ødelægger
Efter min mening er mobning en forbrydelse. Mobning ødelægger folk. Folk tror, at det er de svage, der knækker, når de bliver mobbet, men selv de stærkeste personer kan ikke holde til den behandling i længden. Desværre er vi blevet dygtige til at mobbe i vores del af verden. Vi skal have øjnene op for, hvad der foregår i vores skolegårde og klasselokaler. Vi skal lære ikke altid at følge med flokken.

Læs også: Mobning i skolen: Sådan tackler du det

Usynlig mobning
Mobning kan være mange forskellige ting. Det er ikke altid synligt. Jeg blev udelukket fra fællesskabet, og det er ikke altid, at folk ser det som mobning, men det er det. Vi har som mennesker et socialt behov for at være en del af et fællesskab, og vi mister noget, når vi bliver frarøvet det. Gruppen af mobbere er også et socialt fællesskab. En mobber kan starte som en enkelt person og blive til flere, fordi folk er bange for at stå udenfor. De slutter sig til mobberens fællesskab af frygt for selv at blive holdt udenfor.

Hvad gør mobning ved folk?
Mobning gjorde mig syg. Det har taget mig lang tid at lære mig selv at kende igen. Jeg kunne ikke genkende den person, jeg så i spejlet. Mit liv er ikke det samme, som det var for to et halvt år siden. Hvordan ville du reagere, hvis du følte dig helt alene i verden? Hvis du mistede alle dine venner? Hvad er grunden til, at nogle piger sulter sig, skærer i sig selv og mister lysten til at leve? I mange tilfælde er det mobning, der er skyld i problemerne.

Hvad kan vi gøre?
Alle ved, at man ikke må mobbe. Så hvorfor gør vi det? Sig fra over for mobning! Hvis vi alle siger fra, er mobning ikke et socialt fællesskab længere. Ingen fortjener et liv som mobbeoffer. Jeg fortæller ikke min historie for at få opmærksomhed. Jeg håber på, at min historie kan gøre en forskel. Jeg håber, at den vil sætte gang i jeres tanker om mobning.

MestLæste