Zendaya i Dune
Film & serier

Her er grunden til, at Zendaya kun var med i ’Dune’ i 7 minutter

Af Vera Olivia Lissner Rømer 3. november 2021
Foto: Warner Bros
7 minutter!? Ja, du læste rigtigt! Det er det antal minutter skuespilleren Zendaya medvirker i filmen ’Dune’, men det er der ifølge instruktøren en helt særlig grund til.

Man kan jo nærmest ikke engang nå at koge et æg på 7 minutter, så hvis du har været skuffet over, at Zendayas rolle i ’Dune’ ikke er større, så forstår vi det altså godt!

Filmen, som havde premiere i de danske biografer den 16. september, er baseret på Frank Herberts sci-fi-roman ’Dune’, som på dansk betyder klit (altså en bakke af sand – in case dine tanker blev ledt i en anden retning).

I filmen spiller Zendaya blandt andet overfor en af vores favorit-skuespillere, Timothée Chalamet, og da både Zendaya og Timothée stod på rollelisten over filmens top-cast, kan man måske godt forstå, at mange fans blev reeet så skuffet over Zendayas alt for få skærmminutter!

Filmen har en solid lang spilletid på to timer og 35 minutter, og hvis man ikke har læst bogen og er inde i ’Dune’-universet, så er man nok blevet en smule overrasket over, at Zendayas rolle i filmen ikke er større.

Rigtig mange fans raser over, at de ikke har fået mere af den 25-årige ’Euphoria’-stjerne for pengene, og en bruger på Twitter skriver eksempelvis: ”Rulleteksterne var længere end Zendayas tid på skærmen.”

Mens journalisten, Zoe Haylock, har skrevet på sin Twitter-profil, at hun er træt af, at Zendaya er blevet vist frem for pressen, når hun ikke bliver givet den tid og det materiale, hun fortjener.

Mange fans har dog også lavet sjov med, at ’Euphoria’-stjernen kun ses i rollen som Chani i få minutter, som eksempelvis brugeren herunder:

Zendaya havde, før filmen udkom, advaret sine fans om, at hendes rolle i ’Dune’ ikke ville være særlig stor, men det er forståeligt, at mange blev skuffede alligevel – hun er jo Zendaya, after all!

MEN – frygt ej! Ifølge filminstruktøren, Denis Villeneuve, kan vi forvente at se meget mere til Queen Z og hendes karakter Chani i den næste ’Dune’-film.

I et interview med Los Angeles Times forklarer Villeneuve, at han blev nødt til at tage nogle valg omkring, hvilke karakterer og plotlinjer der skulle være fokus i den første film. Han har nemlig valgt at splitte Frank Herberts roman op i flere sekvenser:

- Der er nogle karakterer, der er mindre udviklede, som jeg beholder til den anden film – det er sådan jeg fandt ligevægten. Vi forsøgte i denne film at forblive så tæt på Pauls oplevelse som muligt. I den anden film vil jeg have tid til at udvikle nogle af de karakterer, som er blevet lagt lidt til siden, siger han.  

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Thank God, må vi sige! Og nu hvor vi ved, at der kommer en part to af ’Dune’ (yay!), så kan vi forhåbentligt også se frem til nogle lidt længere scener med den talentfulde Zendaya.

Manuskriptforfatteren, Eric Roth, fortæller nemlig også i interviewet, at der er en masse tilbage at fortælle i den næste film, og at vi kan forvente at se mere til forholdet mellem Paul og Chani, som spilles af Timothée og Zendaya.

Omg! Så kan vi jo slet ikke vente!

MegetMere