Just Beyond
'Just Beyond'

Årets gyser-serie: Alt, hvad du kan forvente af 'Just Beyond'

Af Julie Sofie Hauritz 12. oktober 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Disney+
Gør dig klar til gys og gru! På Disney+ lander den nye gyser-serie ’Just Beyond’ snart, og vi kan slet ikke vente. Vi Unge har taget en snak med seriens producer og skuespillere, som deler ud af, hvad du kan forvente af den nye serie, og hvad de selv synes, der gør den værd at se.

Oktober er gysets måned, og det må man virkelig sige, at Disney+ tager seriøst! Ved hjælp af en masse film og serier har platformen nemlig sørget for at servere timevis af uhygge, der virkelig kan få os til at bide negle og gemme os under dynen denne måned.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Noget af det gys, som vi blandt andet kan se frem til på Disney+, er den nye serie ’Just Beyond'. Serien har premiere onsdag d. 13. oktober 2021, og er en filmatisering af bogserien af samme navn, der er skrevet af forfatteren R. L. Stine. R. L. Stine er særligt kendt for at have skræmt børn og unge i over 30 år med sine uhyggelige bøger ’Gåsehud’.

I forbindelse med premieren af ’Just Beyond’ har Vi Unge mødt Seth Grahame Smith (produceren bag serien) og skuespillerne fra serien Cedric Joe (Sam), Lexi Underwood (Ella), Megan Scott (Olivia), Jy Prishkulnik (Luna) og Gabriel Bateman (Jack) til en snak om den nye, hårrejsende serie.

Læs med her, hvor de alle fortæller om, hvad du kan forvente af ’Just Beyond’, samt hvad de selv synes, der gør den nye, hårrejsende serie værd at se.

Otte uhyggelige, men virkelig gode fortællinger
’Just Beyond’ består af otte afsnit, der hver især fortæller sin egen spændende (men uhyggelige) historie. Fordi hvert afsnit fortæller sin egen historie, tager hvert afsnit derfor også udgangspunkt i nye karakterer, som på hver sin måde får lov til at opleve en verden fuld af hekse, spøgelser og parallelle universer.

Selvom seriens primære formål er at være uhyggelig og skræmme dens seere ved hjælp af en masse overraskende elementer, har den dog også et andet formål – nemlig at have fokus på at italesætte nogle af de ”skræmmende” ting, som særligt unge oplever i hverdagen.

- Serien har givet os mulighed for at fortælle mange forskellige historier med forskellige temaer og karakterer, der er vigtige og relevante for unge mennesker i dag, fortæller Seth og fortsætter:

- Serien handler for eksempel ikke kun om at være uhyggelig, men tager også udgangspunkt i temaer såsom angst, mobning, sociale medier, venskaber og bare det at være anderledes.

Dét, at serien har fokus på at italesætte nogle af de skræmmende hverdagsting, som mange unge oplever, er også, hvad skuespillerne synes, der gør serien god.

- Noget af det, som jeg synes, der gør serien god, er, at hvert afsnit indeholder et virkelig godt og vigtigt budskab. For udover at indeholde det her skræmmende element, lærer den også os alle, hvordan vi kan håndtere nogle af de problemer, som vi måske går med i hverdagen, og samtidig også, hvordan vi rent faktisk kan lære at være bedre mennesker, fortæller Lexi.

Også Cedric fortæller, at han synes, at det er seriens budskaber, og særligt måden, som de bliver fortalt på, der er en vigtig del af 'Just Beyond'.

- Alle afsnittenes budskaber bliver fortalt på en sjov måde, hvilket virkelig er med til at gøre fortællingerne mere levende. Og det er noget af det, som gør den så god!

Masser af fede special effects
På grund af de mange parallelle universer og andre magiske elementer, som vi kommer til at se i ’Just Beyond’, indeholder serien også en masse fede special effects. Netop de mange fede effekter i serien er også noget af det, som skuespillerne synes, der gør den værd at se.

- Jeg elsker alle de special effects, der bliver brugt i serien. I mit afsnit ses for eksempel en masse magiske skabninger, og jeg lander på et tidspunkt også på en tornado. De er virkelig værd at se, fortæller Jy.

Det samme fortæller Megan.

- Jeg synes helt klart, at serien er værd at se – ikke kun på grund af, at den er uhyggelig og mystisk, men også fordi den indeholder en masse magiske skabninger og megaseje effekter. Hvad er der ikke at elske?

Udover de mange fede effekter i serien fortæller Gabriel, at serien dog også er værd at se, fordi den henvender sig til alle.

- Serien henvender sig til alle. Den er i hvert fald relaterbar for de fleste. Herudover er den ret uhyggelig, men samtidig rigtig sjov. Den perfekte Halloween-serie!

’Just Beyond’ har premiere på Disney+ onsdag d. 13. oktober 2021. Hvis du ikke allerede har set traileren til den nye, uhyggelige serie, kan du se den lige her:

Pssst! Hvis du godt kunne tænke dig at vide, hvad de enkelte afsnit handler om, kan du læse om dem alle lige her.

MestLæste