Film & serier

5 halloweenfilm, du SKAL se

Af Nanna Skousbøll 29. oktober 2019
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du klar til Netflix-(u)hygge? Vi har samlet fem halloweenfilm, du bliver nødt til at se.

Hvis du elsker gyserfilm, kostumer og efterår, så er oktober helt sikkert din yndlingsmåned. Det er nemlig halloween – eller allehelgensaften, som det hedder på dansk.

Der er virkelig mange gode og uhyggelige film på Netflix, som passer perfekt til halloween. Vi har valgt 5 af de bedste film ud til dig. Se dem, hvis du tør!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

1. Tales of Halloween

Denne klassiske amerikanske halloweenfilm foregår på allehelgensaften, som er den 31. oktober. Den handler om ti forskellige historier, der alle har det til fælles, at hovedpersonerne bliver angrebet af overnaturlige væsner og øksemordere.

2. IT

I en rolig amerikansk by gemmer klovnen Pennywise sig under jorden, hvor han terroriserer og kidnapper byens børn. Flere år efter hans lillebrors forsvinden begynder Bill at se klovnen, og sammen med hans venner vælger han at tage kampen op mod den skræmmende klovn. Du skal helt sikkert ikke se den alene, hvis du gerne vil sove i nat!

Læs også: Vild med halloween? Læs alt om det her

3. Veronica

Den spanske gyserfilm, Veronica, kaldes for den mest uhyggelige gyserfilm på Netflix lige nu. Den handler om pigen Veronica, der sammen med sine veninder tilkalder hendes far under en seance. Det viser sig dog, at det ikke er Veronicas far, som de får tilkaldt, men i stedet en ond ånd. Filmen bliver endnu mere creepy, når man ved, at den er baseret på en virkelig historie.

4. Don’t Breathe

Denne film er virkelig ikke for bange sjæle. Den handler nemlig om en gruppe tyve, som bryder ind i en blind mands hjem. De tror, det bliver et nemt røveri, da den blinde mand er helt hjælpeløs, fordi han ikke kan se dem. Men de tager grueligt fejl.

5. Malevolent

Søskendeparret Jackson og Angela lever af at snyde almindelige mennesker til at tro, at deres huse er hjemsøgt af onde ånder. De er aldrig blevet opdaget, men en dag besøger de et hus, der virkelig er hjemsøgt. De kommer hurtigt til at fortryde, at de har sagt ja til opgaven.

Læs også: Se stjernernes halloween-kostumer

Find popcornene frem og invitér dine veninder over til ægte halloween-hygge. I kommer helt sikkert til at blive bange på den gode måde!

Alt du skal vide om halloween:

AltduskalvideomHalloween

Halloween, der også kaldes Allhalloween, All Hallows' Eve og All Saints' Eve, bliver fejret hvert år den 31. oktober.
Shutterstock
Ordet ”Halloween” blev første gang brugt tilbage i 1745 af kristne.
Shutterstock
Den 31. oktober er den første af tre sammenhængende dage, der er dedikeret til at huske de døde.
Shutterstock
Nogen mener, at grænsen mellem vores verden og livet efter døden bliver mere utydelig i de tre dage, og derfor begyndte man i gamle dage at bære masker, så man ikke ville blive ”fundet” af en død sjæl.
Shutterstock
”Trick or Treat”, hvor især børn går fra dør til dør og beder om slik, siges at stamme fra en gammel engelsk tradition, hvor gadekunstnere gik fra netop dør til dør for at optræde. ”Trick or Treat” blev første gang set i USA i 1930’erne, og meningen er, at man laver ballade, hvis man ikke får slik.
Shutterstock
Selve udklædningen omkring Halloween så man første gang i Skotland i slutningen af 1900-tallet. Først var det mest almindeligt at klæde sig ud som noget overnaturligt, men nu er det også meget normalt, at man forestiller superhelte, filmkarakterer og andre i den stil.
Shutterstock
I Danmark plejede vi at holde allehelgensaften dagen før den første søndag i november. Det er dog flere hundrede år siden, at den dag blev afskaffet, og nu er vi så begyndt at fejre efter den amerikanske tradition den 31. oktober.
Shutterstock
Det er ikke helt klart, hvor traditionen med at skære i græskar stammer fra, men nogen siger, at det er fra en gammel historie om bondemanden Jack, der altid drillede Djævlen, som straffede ham ved at få Jack til at vandre rundt med et stykke brændende kul. Jack lavede en majsroe om en til lygte, så han ikke ville brænde sine hænder, og det er så senere blevet til et græskar.
Shutterstock
Man forbinder tit farverne orange og sort med Halloween. Orange er et symbol på efterår og høst, mens sort er et symbol på død og mørke.
Shutterstock
Engang troede piger fra Skotland, at de ville se et omrids af deres fremtidige mand, hvis de hang lagner foran pejsen på Halloween. Andre troede, at de ville se ham, hvis de kiggede i et spejl, mens de gik ned ad en trappe, når det var Halloween.
Shutterstock
En gammel historie siger også, at hvis man tager sit tøj omvendt på og går baglæns på Halloween, vil man se en heks, når klokken slår midnat!
Shutterstock

MestLæste