Krop & Sind

Når du skal møde hans forældre…

Af Line Sølvhøj Jensen 19. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du fået en kæreste, så skal du sikkert møde hans forældre på et eller andet tidspunkt. Uhhh det bliver spændende, og måske lidt hårdt? Men fortvivl ikke her får du nogle gode råd til det store møde med dine svigerforældre.

Det behøver slet ikke at være så slemt at møde din kærestes forældre, og hvis han stadig bor hjemme, så kommer du nok ikke uden om at møde dem på et eller andet tidspunkt. Måske bliver du inviteret hjem til dem, eller du støder tilfældigt ind i dem, når du sniger dig fra hans værelse og ud på toilettet - og så er det jo rart med nogle tips til, hvordan du klarer mødet!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Hjælp, mine forældre skal skilles!

Good to know, når du bliver inviteret hjem til dem:

1. Regel nummer et: Kom til tiden!

2. Førstehåndsindtrykket tæller ret meget, så giv dem hånden, smil og sig tak fordi, du måtte komme - så kan de ikke lade være med at holde af dig!

3. Hans forældre er også nervøse for at møde dig og bange for at fremstå som nogle pinlige forældre, så de vil helt sikkert gøre deres bedste for, at det går godt, når I mødes.

4. Tjek vores artikel om takt og tone, så du præcis ved, hvordan du skal opføre dig.

5. Hey, det er dem, der er de voksne, så der er ingen, der forventer, at det er dig, der snakker. Den pinlige tavshed må de klare!

6. Et godt trick er at spørge ind, når din kæreste fortæller noget, så du viser forældrene, at du interesserer dig for ham. Smart!

7. Vi har lavet en liste med gode smalltalk-emner, så du ikke går kold, når du møder dem.

8. Du skulle nødig komme til at sige noget dumt, så et godt trick er at lægge mærke til, hvordan tonen er hjemme hos dem. Joker hans forældre meget, så grin med og vær ikke bange for at komme med en sjov kommentar. Er de lidt mere alvorlige, så gem dine dårlige jokes, til du er alene med kæresten.

9. Husk at sige tak for i aften, når du skal hjem, og du kan jo lige skyde en bemærkning ind om, at det var hyggeligt at møde dem. Det er god stil!

Hvad skal du tage på?
Det vigtigste er, at du er dig selv, når du skal møde hans forældre, men det kan være en god idé at tænke over, hvad du tager på. Lad være med at skeje for meget ud - nedringede bluser og en lidt for kort nederdel er måske ikke det, du skal møde op i første gang. Tænk på, hvad du ville tage på, hvis du skulle besøge nogen i din familie, eller spørg eventuelt din mor, hvad hun synes, du skal tage på.

Læs også: Sådan undgår du pinlig tavshed.

Hvor meget må du kysse med din kæreste, når hans forældre er der?
Det er helt okay at holde din kæreste i hånden og give ham et kys engang imellem, så du viser hans forældre, at du holder af ham. Men det er ikke alle forældre, der bryder sig om at se på, at I snaver igennem, så drop tungekysset, indtil I er alene.

Hvad nu, hvis du møder dem tilfældigt?
Ups! Det er ikke altid, at det første møde med din kærestes forældre er planlagt. Nogle gange står de der lige pludseligt, og så gælder det om ikke at gå i panik. Smil til dem, præsenter dig og lad som om, du synes, det er helt naturligt og hyggeligt at møde dem - også selv om du har helt røde øre inde bag ved håret!

MestLæste