Identitet

Gode smalltalk emner

Af Line Sølvhøj Jensen 12. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hvordan smalltalker man, og hvilke emner kan man egentlig snakke om? Her får du nogle gode samtale-emner, så du kan komme i gang med at smalltalke.

Når man smalltalker, så betyder det, at man snakker med nogen uden at gå i dybden med det, man snakker om. Det er godt at kunne smalltalke, for så har du altid let ved at snakke med nye mennesker, og det kan du både bruge, når du skal til familiefest, starte på gymnasiet, i din sommerferie eller på dit første arbejde.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan slipper du af med din generthed.

Hvad smalltalker man så om?
Vi har samlet en liste med ideer til smalltalk emner. Har du ideer til flere emner, så skriv dem i kommentarfeltet nedenunder.

? Den klassiske er at snakke om vejret, for det kan alle snakke med om og har en mening om.

? Spørg ind til personen, for eksempel: "Hvordan går det?", "Går det godt i skolen?" eller "Har du været til nogle spændende kampe for nylig?" (hvis personen går til en bestemt sportsgren).

? Snak om dig selv, for eksempel om dit job, hvad du laver i fritiden eller om den sidste rejse, du har været på.

? Lyt til, hvad andre fortæller og spørg ind til det. Kan du ikke så godt lide at fortælle selv, så er det et godt trick at spørge ind til andre og få dem til at snakke.

? Snak om jeres fælles venner.

? Snak om noget, du har tilfælles med personen - for eksempel en interesse, eksamen (det kan de fleste snakke med om) eller uddannelse.

? Giv komplimenter! Ros personens tøj, hår, sko og så videre og spørg, hvor personen har købt det henne eller hvilken frisør, han eller hun bruger.

? Snak om tv-serier, musik eller film.

Læs også: Sådan kommer du i snak med fyrene.

To gode råd:
1. Hold dig opdateret med, hvad der sker rundt omkring i verden. Gider du ikke se nyhederne hver dag, så kan du for eksempel bladre igennem dine forældres avis og læse overskrifter eller få en nyheds-app på din smartphone, så du får nyheder direkte på telefonen. Så har du altid noget at snakke med andre om.

2. Husk på, at det ikke er underligt at snakke med folk. De fleste mennesker er åbne over for at snakke og synes måske endda, at det er mere underligt, hvis du gemmer dig i et hjørne og slet ikke siger noget.

Vi har spurgt på Facebook om læsernes ideer til smalltalk emner:

Charlotte: Jeg snakker om passende emner til lejeligheden, for eksempel hvordan de kender værten til en fest, hvordan det går i skolen, om vi har nogle fælles venner osv. Det kan også være om sjove ting, man har oplevet (koncerter, ferie osv.)

Andrea: Spørg, hvad personen skal efter sommerferien - gymnasiet, tiende, hhx, htx, hg, hf osv.

Johanne: Måske, hvad har du lavet i sommerferien eller har du det godt derhjemme?

MestLæste