Tips mod menstruationssmerter
Menstruation

5 tips mod menstruationssmerter

Af Luise Gregersen 18. december 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mange har menstruationssmerter, men heldigvis kan smerterne godt dæmpes med et par simple tricks! Se, hvordan du kommer af med dine menstruationssmerter her.

Dæmp dine menstruationssmerter

Av, av, av! Det kan gøre virkelig ondt at have menstruation. 

Det er dine muskler, der giver dig de irriterende menstruationssmerter. Dine menstruationssmerter skyldes, at musklerne trækker sig for hurtigt sammen, og det gør, at dit blod får sværere ved at strømme igennem din krop. Det er det, der giver de krampeagtige jag i din mave og lænd, du kan mærke under din menstruation.

Læs også: Har du slemme menstruationssmerter? Læs om den første menstruation her. 

Vi har samlet fem tips på hvad hjælper på menstruationssmerter:

1. Læg dig fladt på ryggen på gulvet med en stol foran dig. Løft benene op i en ret vinkel, og hvil dine underben på stolens sæde. Lad dine arme falde ned langs hver sin side, så dine fingre peger mod stolen. Træk vejret dybt ind gennem næsen, og pust langsomt ud af munden. Efter et par minutter skulle det gerne begynde at hjælpe på dine menstruationssmerter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. Sørg for at bevæge dig, mens du har menstruation. Gå en lang tur, dyrk yoga eller hop op på cyklen, hver gang du skal noget. Du kan også lave nogle øvelser derhjemme, der hjælper mod dine menstruationssmerter.

Læs også: Det siger din menstruation om din krop

3. Hvis dine menstruationssmerter er så slemme, at du slet ikke kan overskue at bevæge dig, er en varmepude den perfekte løsning! Varmepuder kan godt være lidt dyre, men det er meganemt at lave en selv! Du skal bare bruge et viskestykke og en pose grødris. Sy viskestykket sammen på tre kanter, så det bliver til en pose. Vend vrangen ud, så man ikke kan se syningerne. Hæld grødrisene i posen, og sy den sidste kant sammen. Vupti, nu har du en fin og billig varmepude, der bare skal have et par minutter i mikroovnen og er perfekt, når du har virkelig slemme menstruationssmerter.

4. Hold fingrene fra alt, der indeholder koffein, mens du har menstruationssmerter. Koffein får dine blodkar til at trække sig sammen, og det gør blodgennemstrømningen endnu mindre, og gør dine menstruationssmerter endnu værre. Der er ikke kun koffein i kaffe, men også i sort te, kakao og sodavand. Urtete og pebermyntete siges derimod at hjælpe på menstruationssmerter.

Læs også: Fem geniale menstruationsapps

5. Nogle piger har så ondt, at de har svært ved at falde i søvn om natten, når de har menstruationssmerter. Hvis du er en af dem, så tag en eller to smertestillende piller, inden du går i seng, så du ikke vågner af dine menstruationssmerter. Læs altid indlægssedlen, før du tager smertestillende medicin eller spørg dine forældre og læge til råds.

MegetMere