tør hud
Helbred & balance

Sådan kan du pleje tør hud om vinteren

Af Louise Haack 19. januar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den her årstid kan godt være rigtig hård ved din hud, men de rigtige produkter kan gøre en stor forskel, så du slipper for tør hud.

Når det er frostvejr udenfor, og det sner, blæser og generelt bare er gråt, kan rigtig mange mennesker godt få problemer med tør hud. Den kan begynde at klø og krakelere, og det kan altså godt være rigtig træls og gøre ret ondt.

Læs også: Skal jeg bruge olie eller creme til tør hud i ansigtet?

Heldigvis kan man få de fleste problemer til at forsvinde igen, hvis man giver sin vinterhud lidt ekstra pleje. Det er nemlig ofte på grund af temperaturskift, at den begynder at blive irriteret. Indenfor er der varmt og dejligt, og udenfor er der koldt og vådt. Det er en udfordring for din hud, der om vinteren har brug for masser af fugt og andre lækre sager for at blive blød og dejlig igen.

Læs også: Masser af tips til at få blød hud

Heldigvis kan lækre cremer, scrubs og læbepomader være med til at få tør hud og krakelerede læber til at forsvinde igen, og i det her galleri har vi samlet 12 tuber og bøtter, der hver især indeholder masser af fugt til din vinterhud.

Husk, at det altid er bedst at tage creme på et stykke tid, inden du skal ud, så den kan nå at trænge rigtigt ind i din hud. Hvis du har problemer med meget tørre læber, kan det også være en god idé at smøre dem med et tykt lag læbepomade om aftenen og sove med det om natten, for så er de ultrabløde, når du vågner næste morgen.

Det samme tip kan du faktisk bruge på dine hænder og fødder. Smør dem ind i et tykt lag creme om aftenen, tag et par strømper eller handsker på, og læg dig til at sove – også selv om det føles lidt skørt at sove med handsker på. Det virker nemlig, så om morgenen er dine hænder og fødder ultrabløde!

Psst... Galleriet indeholder affiliate-links. Ved du ikke, hvad det er? Så kan du læse om dem lige her.

12 lækre produkter til tør hud om vinteren 

Produktertilvinterhudaffiliate

Beskyt dine hænder mod kulden med denne lækre håndcreme, der indeholder sheasmør, vegetabilske olier og gojibær-ekstrakt. 

En god læbepomade er et musthave i den kolde vintertid, og denne her fra Urtekram lyder virkelig lækker med vanilje og sheasmør. 

Tilfør huden ekstra glød i vintermørket med en fin solpudder. 

Beskyt dit ansigt mod kulde og frost med en lækker fugtgivende dagcreme. 

Dine fødder har også brug for lidt ekstra pleje om vinteren. Forkæl dem med en blødgørende fodcreme som denne fra Urtekram. 

Savner du sommerhuden, kan du med fordel snyde lidt og bruge en selvbruner til at genskabe lidt lækker glød. Denne er fra Lavera og er 100% økologisk. 

Forkæl din trætte vinterhud, og skrub døde hudceller væk med en lækker gang saltscrub fra Badeanstalten. 

Giv dine læber den ultimative forkælelse med en gang økologisk lipscrub fra Naked Lips med hindbærduft og sukkerkorn. 

Hold huden frisk med en lækker bodybutter med Aloe Vera fra Eco Body. 

Forkæl dit ansigt med en blødgørende ansigtsmaske fra Lavera med jojobaolie, sød mandelolie og sheasmør.  

Vil du gøre noget ekstra for din hud, kan du pleje den med en serum, der tilfører glød og fugt. 

Gør dine hænder bløde med håndcreme fra Lavera med arganolie og tranebær. 

MegetMere