Helbred & balance

Lugter dine fødder?

Af Line Sølvhøj Jensen 26. juni 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du prøvet, at dine fødder lugter? Vi har samlet nogle tips til, hvordan du undgår fødder, der lugter.

Øv, hvor kan det være pinligt at finde ud af, at ens fødder lugter. Og det sker typisk, når man er på besøg hos andre, hvor man ikke lige kan skifte strømper eller tage et fodbad.

Hvis dine fødder lugter, behøver det slet ikke at være, fordi du ikke vasker dem grundigt nok. Der er mange ting, der kan skyldes fødder, der lugter, men heldigvis også mange ting, du kan gøre for, at dine fødder ikke kommer til at lugte.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Få de flotteste fødder.

Giv dine fødder luft
Sørg for, at dine fødder får masser af luft. Undgå sko, hvor fødderne ikke kan ånde, og lad være med at tage strømper på om natten. Hvis dine fødder bliver for indelukket, så kan de nemlig hurtigt komme til at lugte.

Luft fusserne, når du sveder
Har du haft idræt, hvor du har svedt godt igennem, så sørg for, at dine fødder får frisk luft bagefter. Frisk sved lugter ikke, men lukker du fødderne inde i en varm sko, så kan de begynde at lugte.

Fod-deodorant
Du kan faktisk købe foddeodorant og fodpudder, som kan hjælpe på fødder, der lugter. Spørg efter produkterne i Matas eller på dit lokale apotek.

Læs også: Sådan kan du give dine fødder fodmassage.

Rene strømper
Det giver sig selv, men alligevel - husk at tage rene strømper på hver dag! Har du svedt på fødderne i skolen, så skift også strømper, når du kommer hjem.

Skift sko
Selv om du har nogle yndlingssko, så sørg for ikke at have de samme sko på hver dag. Husk også at vaske dine sko engang imellem, så gamle bakterier forsvinder, eller lad dem stå ude i den friske luft, så de bliver luftet igennem.

Plej dine fødder
Hvornår har du sidst taget et fodbad og skrubbet dine fødder godt igennem? Der samler sig en masse skidt og bakterier på dine fødder - især nu, hvor du er begyndt at gå i sandaler. Derfor er det en god idé jævnligt at vaske dine fødder lidt mere grundigt, end du gør i badet. Husk at tørre fødderne godt bagefter.

Læs også: Havregryn og honning - masker du selv kan lave.

Hjælp, mine fødder lugter!
Sker det, at du smider skoene hos en veninde eller en sød fyr, og du opdager, at dine fødder lugter, så er der altså hjælp at hente. Smut ud på badeværelset, vask dem med lidt sæbe og tør dem med papir, så du ikke bruger familiens håndklæder. Når du kommer hjem, kan du tage et rigtigt fodbad.

Læs også: Hjælp, jeg har fodvorter.

MestLæste