Helbred & balance

Kampen mod bumser

Af Redaktionen 18. august 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I det nyeste Vi Unge sætter vi fokus på bumser. Læserne fortæller, hvordan de slap af med deres bumser.

Læs med her og få nogle gode råd til, hvordan du måske kan slippe af med dine bumser.

Andreas historie:
For et halvt års tid siden havde jeg rimelig mange bumser og var ved at være ret træt af det. Jeg brugte en masse rensemidler og lignende, men intet af det virkede. Efter lidt tid fik jeg at vide af min far, at jeg skulle prøve at holde op med at bruge noget overhovedet, så det gjorde jeg så.
Det gik langsomt, men efter et par måneder virkede det helt fantastisk! Og det gør det stadig. Jeg fik at vide af min far, at ens naturlige celler selv kan rense huden. Så nu bruger jeg ikke noget overhovedet, ingen dagcreme, natcreme, rensecreme, fugtcreme og så videre.
En gang imellem kommer der lige en urenhed, men det er også det eneste. Det værste tidspunkt, hvor jeg får bumser, er om sommeren, hvor jeg bruger solcreme i ansigtet. Men ellers er min hud generelt ren og meget sund! Det er både billigt og nemt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Råd mod bumser

Sofies historie:
Siden sjette klasse har jeg haft akne. I starten fik jeg bare et par bumser, ligesom alle andre fik. Men der kom flere hele tiden. Jeg prøvede mange forskellige ansigtscremer, med og uden parfume og alkohol, men der var ikke nogle, som virkede.
I starten af syvende klasse fik jeg bøjle på. Med både bøjle og bumser i hele ansigtet følte jeg mig som en taber. Jeg syntes selv, at jeg var både grim og ulækker med alle de bumser.
Min bedstemors nabo er læge og en dag, da jeg snakkede med ham, spurgte han ind til min akne. Jeg fik en tid hos ham, hvor jeg også fik en creme imod det. Men det hjalp ikke. Jeg har nu været igennem fem forskellige behandlinger; tre forskellige cremer og to forskellige slags piller.
Endelig blev jeg henvist til en hudlæge, som gav mig nogle meget stærke piller. Min hud blev meget tør. Især hænderne, næsen og læberne tørrede ud, men mine bumser gik væk. Jeg har godt nok stadig nogle ar, men de er nemme at skjule med en god makeup!

Læs også: Sådan undgår du bumser

Lines historie:
Jeg er 13 år og er lige begyndt i syvende klasse. Jeg har haft akne siden tredje klasse. Det var ikke særlig fedt, for mit hoved var fyldt med bumser. Jeg var meget dårlig til at rense og pleje min hud, så det blev selvfølgelig bare værre.
Jeg prøvede alle mulige slags bumsecremer, men intet virkede. En dag i efteråret tog min mor mig med til lægen, for nu var det akne altså bare træls - og nu skulle det væk!
Det endte med, at jeg kom på en tabletkur, som hedder Tetracyklin, hvor jeg skulle sluge to tabletter om dagen i fire måneder. Min hud blev fin, og der var kun nogle enkelte bumser indimellem. Efter kuren var det ikke så slemt mere, og jeg renser min hud hver dag for at holde det nede. Jeg bruger Basiron fra apoteket, og det virker rigtig godt på mig.
For et par uger siden kontaktede min mor lægen igen efter en ny kur, da det er blevet lidt værre igen - især på ryggen og brystet. Så nu har jeg netop fået en ny kur, som jeg skal prøve den næste halvanden måned. Erycin hedder den, og jeg skal tage en tablet om dagen. Jeg håber, at jeg snart slipper helt af med min akne - det kunne være dejligt.

Se videoen: Undgå bumser og få ren hud

MestLæste