Helbred & balance

Guide: Plej din hud til færre bumser!

Af Trine Sofie Meincke, Foto: PR 28. september 2009
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
- Ud fra din hudtype!

Alle ønsker sig en pæn og ensartet hud uden bumser og efterfølgende ar, men desværre får de fleste unge bumser engang i mellem, og nogle er så uheldige, at de næsten er plaget af dem konstant i teenageårene. Man kan ikke forhindre alle bumser i at komme, men der er meget, man kan gøre for at pleje sin hud og derved mindske bumserne og gøre, at de ikke udvikler sig til store betændte bylder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Følg guiden her, og få tips til, hvordan du plejer din hud, uanset om du har fin og tør hud, kombineret hud med bumser af og til, eller du er plaget af bumseudbrud konstant.

Du har fin, tør hud:
Du er heldig, at du har en pæn hud ude bumser - det er der garanteret mange, der misunder dig. Men du skal ikke føle dig for sikker, du kan stadig få bumser og hudorme, hvis ikke du passer godt på din hud. Få her gode råd til, hvordan du plejer din hud hver dag:

1. Vask ansigtet om aftenen med en ansigtssæbe, så al dagens makeup og snavs forsvinder.

2. Dup en vatrundel med skintonic i ansigtet, det frisker huden op.

3. Slut af med en let ansigtscreme, der giver huden fugt.

Tip: Tænk over, hvad du spiser - fed mad og sukker giver bumser!

Du har kombineret hud med bumser af og til:
De fleste unge har en hud som dig - den er ikke rigtig slem, men du er heller ikke rigtig glad for den. Der er heldigvis råd at hente - følg guiden her, og se resultatet på huden allerede efter nogle uger.

1. Vask huden med en ansigtssæbe både morgen og aften, på den måde fjerner du bakterier og snavs.

2. Dup huden med en vatrundel med skintonic bagefter, det lukker porerne i huden, så der ikke kommer snavs ind (snavs i porerne bliver til mørke talgknopper på næsen).

3. Slut af med en let ansigtscreme til kombineret hud.

4. Brug en dybderensende ansigtsmaske og en peelingmaske en gang om ugen, det renser huden i dybden og fjerner døde hudceller, så de nye og pæne kan komme frem.

Tip: Prøv ikke at dække betændte bumser med pudder - det sætter sig i sårene og gør dem mere betændte. Hvis ikke du kan lide at gå i skole uden at dække dem, så gør det til en vane at rense al makeuppen af så snart du kommer hjem fra skole, så de kan få luft til at hele.

Tip: Pil ikke i bumserne, det overfører bakterier fra dine fingre til bumsen, og gør den meget større.

Du er plaget af bumser:
Det er ikke sjovt at have uren hud, men heldigvis er der en del, du selv kan gøre for at få pænere hud, men i særligt slemme tilfælde kan det være nødvendigt at gå til en rigtig kosmetolog, der har forstand på uren hud (akne). Her får du nogle gode tips til, hvordan du kommer den urene hud til livs, eller hvert fald gør den meget pænere. Husk at have tålmodighed, resultatet ses tidligst efter et par uger:

1. Rens huden morgen og aften med en ansigtssæbe til uren hud. Hvis du har bumser, der skal trykkes, skal du vaske hænderne grundigt, inden du rører ved dem, så du ikke overfører bakterier til bumserne. Det gør dem nemlig mere betændte.

2. Læg nu en peelingmaske i hele ansigtet, men pas på, at du ikke er for voldsom , når du vasker dig med den (brug den kun to gange om ugen).

3. Læg en dybderensende ansigtsmaske til uren hud, og skyl af efter 10 minutter (brug den kun to gange om ugen).

4. Slut af med at bruge en skintonic i hele ansigtet, på en vatrundel, og efterfølgende en let ansigtscreme til uren hud.

Tip: Skift håndklæde hver dag, så du ikke overfører bakterier til din urene hud, og sørg for ,at der ikke er andre, der bruger dit håndklæde.

Tip: Vær opmærksom på, hvad du spiser - chips, friture mad og slik giver uren hud!

Tip: Gør det til vane at vaske huden for makeup så snart du kommer hjem for skole, så huden kan ånde.

MestLæste