konfirmationssang
Konfirmationsfest

Skriv en konfirmationssang sådan her - Ideer, tips og tricks

Stefanie Frid Jørgensen 23. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Går du i panik, når du tænker på, at du skal skrive en konfirmationssang til din mor og far? Så vær helt rolig! Her er den ultimative guide til at skrive en gratis konfirmationssang.

"Kære mor og far" … nej… "Mor og far er seje, selv om I laver mad med karry" ... suk!

Hvorfor skal jeg skrive en konfirmationssang (eller holde tale)?

Selv om det er din dag, og det meste skal handle om dig, så er der én bestemt sang eller tale, som skal handle om noget andet end konfirmanden. Nemlig den til mor og far. Dine forældre har kæmpet for at holde denne fantastiske fest for dig, og det er derfor ret god stil, at du får lavet et lille indslag, som fortæller dem, at du er superglad for festen og for dine forældre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvordan skriver jeg en sang til konfirmation?

Okay, så det første skridt i jagten på at skrive den helt perfekte konfirmationssang, er at finde den helt rigtige melodi, og det er ikke heeeelt nemt. Du vil måske gerne synge til én af dine yndlingssange, men du kan være ret sikker på, at en stor del af dine gæster ikke vil kunne synge med så. Så find en sang, som alle gæster kender – både unge og gamle. HER kan du finde de 10 mest populære melodier til en konfirmationssang.

Hvad skal en konfirmationssang indeholde?

Det er helt op til dig, hvad du vælger, at din konfirmationssang skal indeholde og hvad teksten skal handle om, men bliver du lidt blank, når du sætter dig med blyanten i hånden, så har vi samlet et par emner, som altid er gode at få ind i sangteksten.

1. Tak til gæsterne

En helt særlig del af din fest er dine gæster, så det er god stil at takke gæsterne for, at de er kommet for at fejre dig. Du kan starte din sang ud med at takke gæsterne, eller også kan du gøre det et andet sted, som passer bedre.

2. Tak til mor og far

Den vigtigste tak skal gå til dine forældre og de mennesker, som har hjulpet med at få din fest skruet sammen.

Læs også: Det kan du ønske dig i konfirmationsgave

3. Barndomsminder

Konfirmation er frem for alt en fest, som fejrer, at du nu er ved at træde ind i de voksnes rækker. Dine forældre synes nok, at du vokser alt for hurtigt, og derfor er det ret hyggeligt at have nogle barndomsminder med i sangen, som betyder noget for dig. Det kan være, at der en særlig rejse, som I var på, som var megafed, eller det kan være om dengang, du tog en tusch og malede skæg i dit ansigt, fordi det havde far jo. Det vil helt sikkert få dine forældre og gæster til at grine.

4. Skål til sidst

En lille ekstra huskeregel er, at når sangen er færdig, så stil dig op og lav en fællesskål. Så har du afsluttet din sang på den allerbedste måde, og dine forældre vil være så stolte over dit flotte arbejde med sangen.

Lim med rim

En god måde at få sangen til at hænge sammen på er ved at bruge rim. Tæl, hvor mange stavelser der er i hver linje, og find ud af, hvilke linjer der skal rime. Det letteste er at bruge rim i enden af hver linje. Det kunne være mor-bor-kor, kage-bage-smage, bedste-feste-teste og så videre.

Læs også: De 20 mest populære melodier til din konfirmationssang

Få hjælp

Hvis du har svært ved at få skrevet noget ned, så send bud efter noget hjælp. Måske du har en søster eller bror, som gerne vil hjælpe dig med at få sat sangen sammen. Som man siger – to hoveder er bedre end ét.

Afsæt tid

Ja, vi ved godt, at det er federe at hænge ud med drengene end at skulle sidde på dit værelse og koncentrere dig om at skrive en sang. Men du kan ikke regne med, at du på en time kan få skrevet en hel sang. Så gør det over en weekend, hvor du kan holde pause og se et afsnit af din yndlingsserie, når teksten driller.

Øv dig

Det er lidt kikset, hvis du står der på dagen og ikke kan teksten til din egen sang. Så find melodien til din sang på YouTube, og sæt dig på dit værelse og øv teksten igennem et par gange om dagen i dagene op til din konfirmation. Hvis du føler, at du kan sangen godt, så er du heller ikke lige så nervøs på dagen.

På dagen

Det er altså helt okay at være nervøs, når du skal til at holde din takkesang. Prøv at trække vejret dybt ned i maven tre gange, inden du rejser dig fra stolen og slår på glasset. Husk, at alle gæsterne kender dig, og hvis du bliver lidt rød i hovedet, fordi du er genert, så synes de helt sikkert bare, at det er sødt.

HUSK: Skriv sangens melodi på den udprintede version, så gæsterne ved, hvordan de skal synge den.

MestLæste