Konfirmation
Konfirmationsfest

Sådan laver du fine takkekort til din konfirmation

Stefanie Frid Jørgensen 23. juni 2021
Vil du sende takkekort til dine gæster efter konfirmationen? Så har vi lavet en guide til fine takkekort, som er både nemme og sjove at lave.

Det er virkelig god stil at sende et fint takkekort til dine gæster, efter de har været med til at fejre dig på din store dag.

Her får du inspiration til kreative og sjove takkekort, som du kan lave helt selv.

Takkekort med billede

En personlig måde at lave et takkekort på er ved at bruge et billede fra festen, som du kan skrive bag på. Det kan enten være et billede fra kirken, et billede af dig ved dit gavebord eller et familiebillede med alle gæsterne fra festen, hvis du fik taget sådan et. Hvis du godt kan lide at være lidt skør, så kan du også få taget et billede på konfirmationsdagen, hvor du fjoller eller laver noget sjovt. Det er helt op til dig. Et billede på takkekortet giver gæsten et minde fra din fest, som de kan beholde fremover, hvis de har lyst til det. 

Takkekort med tema

Hvid du har haft et særligt farvetema til din fest, eller måske endda har haft et tema, som for et eksempel Hollywood, så kan du bruge det tema i dine takkekort. Køb noget farvet papir, hiv saksen frem og find andre fine ting, som kan bruges til at lave et kreativt takkekort. Det er hyggeligt at klippe og klistre, og dine gæster vil helt sikkert synes, at det er sejt, at du har brugt tid på at lave noget kreativt til dem.

Læs også: Det kan du ønske dig til din konfirmation

Takkekort med natur

I haven eller skoven kan du samle fine blade og små grene, som du kan klistre på dit takkekort. Måske har du også brugt ting fra naturen i din borddækning eller bordpynt, og derfor giver det rigtig god mening, at dit takkekort også skal have et naturligt look. Du kan tørre nogle blade hjemme i stuen og bagefter male dem i en flot farve eller drysse dem med glimmer. Derefter kan du med lidt lim klistre dem på kortet, hvilket giver en superflot effekt.

Sjove takkekort

Hvis du godt kan lide at lave noget lidt gakket, så kan du prøve at lave din helt egen filmplakat eller magasinforside som takkekort. Det lyder måske svært, men det er det slet ikke. Flere hjemmesider kan sætte dine billeder ind på en magasinforside eller filmplakat, og derefter kan du redigere teksten, så den passer til den gæst, som takkekortet henvender sig til. Brug nogle billeder fra konfirmationen, eventuelt af dig og gæsten, og gør dem til en del af kortet.

Bagefter kan du lave din egen tekst, så der for et eksempel kan stå "Anmelderne er enige: Sofies konfirmation var årets fest", hvis du laver en filmplakat, eller også kan du, hvis du laver en magasinforside, skrive "Emils nedtur: Festen skulle aldrig have stoppet".

Den nemme løsning

Hvis du ikke gider at hive saksen op fra skuffen, så kan du også finde andre og lettere måder at lave et takkekort på. Der findes mange hjemmesider, hvor du kan printe en takkekortsskabelon ud, som du så bare skal skrive tekst på. Der er hundredvis af farver og temaer, så det er bare med at lede efter en skabelon, som passer dig.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad skal der stå?

Hvis du er i tvivl om, hvad der egentlig skal stå i dit takkekort, så kan du her læse de vigtigste ting, du skal huske.

Modtager

Noget af det vigtigste ved dit takkekort er, at det når frem til den rette modtager. Så husk lige at dobbelttjekke, at du har skrevet navn og adresse helt korrekt, så kortet ikke bliver sendt til de forkerte.

Tak tak tak!

Det allervigtigste er selvfølgelig, at du får skrevet tak for, at dine gæster kom og var en del af din konfirmation. Sørg for, at dine takkekort har noget personligt i teksten, så det ikke lyder alt for standard. Hvis personen, du skriver til, holdt en tale eller gjorde noget andet sødt ved din konfirmation, så husk at takke for det i dit takkekort.

Læs også: Hvad er konfirmation - og hvorfor holder man det?

Gaven

Du kan også vælge at skrive tak for lige præcis den gave, som de gav, så de ved, at du ikke bare har lagt den i bunken af gaver og ikke tænkt mere over det. Jo mere personlig, du gør dine takkekort, desto mere betydningsfulde føler dine gæster sig.

Og så husk lige ...

Det tager tid at lave gode tekster til takkekort, men det er bare supergod stil og giver dine gæster stor glæde, når de modtager det med posten.

Læs mere om

MegetMere