Konfirmation

Konfirmation - Er du bange for at holde tale?

Af Anja Bruneskjold 1. maj 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Måske skal du snart konfirmeres, og du skal holde din første tale nogensinde. Vi har samlet nogle gode råd til dig, der skal holde tale.

Hvis du snart skal konfirmeres, skal du måske også snart holde din første tale. Det er nemlig meget normalt, at konfirmanden på en eller anden måde siger tak til sine forældre for festen. Hvis du er én af dem, som nemt bliver nervøs, så læs med her! Vi giver dig tre gode råd til at holde tale, så du kommer af med nervøsiteten.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Sådan holder du en tale.

Forbered dig grundigt

Beslut dig for, hvad du gerne vil tale om. Skriv det ned i stikord på et stykke papir, og prøv så at huske, hvad du mener med stikordene. Det er en dårlig idé at skrive hele talen ned, for så ender det bare med, at du læser op. Du skal ikke kunne talen udenad, men prøv alligevel at sige den højt for dig selv inden, så du kan huske noget af det.

Tænk positivt

Inden du skal holde din tale, så prøv at tænke positivt. Fortæl dig selv, at det hele nok skal gå, i stedet for at fokusere på, hvor galt det kan gå. Hvis du laver en fejl, når du holder talen, så prøv at grine af det i stedet for at gå i panik. Gæsterne vil synes, du er sej lige meget hvad.

Læs også: Lav en sød tale til din veninde.

Kig på gæsterne

Hvis du skal konfirmeres, har du inviteret dine venner og familie til fest. Det er altså mennesker, du kender rigtig godt, og som du holder af, du skal holde din tale for. Når du holder din tale, så kig rundt på gæsterne. De vil med garanti sidde og smile til dig, og så kan du lettere slappe af. Men hey, du kan også sagtens vælge at kigge på dine forældre eller måske bare ud i rummet - gør det, du har det bedst med!

Læs også: Sådan skriver du din egen sang.

Hvis du bare ikke vil holde tale…

Er du vildt nervøs for talen, og får du ondt i maven over at tænke på den, så kan du altså sagtens komme udenom talen. Her er tre måder, du ellers kan sige tak til dine forældre:

  • Skriv en sang! Det er lidt ligesom at skrive en tale, men du slipper for, at alle sidder og kigger på dig.
  • Hvis du er god til at synge, kan du give den gas med dit yndlingsnummer. Gæsterne vil helt sikkert synes, du er helt vild cool.
  • Skriv et personligt brev til dine forældre, hvor du fortæller dem, hvor meget du sætter pris på dem. Hvis du skriver det i et brev, fremfor i en tale, kan du bedre tænke over ordene, så det bliver sagt helt rigtigt.

MestLæste