Mit liv

Lav en sød tale til din veninde

Af Skrevet af: Sarah-Sofie Boussnina 31. marts 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Nu bliver konfirmationerne snart skudt i gang, og du bliver helt sikkert inviteret til nogle af dine veninders konfirmationer. Her er nogle gode råd til dig, som gerne vil holde en tale for din veninde.

Sådan forbereder du dig
Når du skal holde en tale for din veninde, er det en god idé at finde ud af, hvad du vil sige. Du kan for eksempel skrive noget om jeres venskab og hvorfor du synes, hun er en god veninde ned. Et godt råd er at skrive en masse ord ned, som beskriver jeres venskab og hvad din veninde betyder for dig. Når du har skrevet talen ned, kan du for eksempel øve dig foran spejlet. Et husketip til forberedelse:
• Husk at vælge de mest betydningsfulde minder, I har haft sammen, og fremhæv dem i din tale.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan skriver du talen
En god ide er at starte med at skrive en indledning. I indledningen kan du fortælle, hvad du godt kan lide ved din veninde og hvorfor hun er en god veninde. Når du har skrevet det, kan du komme ind på nogle af de gode oplevelser, I har haft sammen. Slut talen af med at sige tak for et godt venskab, og husk at bede gæsterne om at rejse sig op og skåle for din veninde. Et husketip til, hvordan du skriver talen:
• Skriv talen i en stor skrift-størrelse - på den måde kan du bedre finde rundt i den, når du holder talen.

Sådan holder du den
Du skal ikke være nervøs. Hvis der er mange mennesker til konfirmationen, er det en god idé at holde øjenkontakt med din veninde. På den måde bliver det mere som en samtale imellem jer. Du skal ikke være bange for at sige noget forkert. Du ved, hvad du vil fortælle din veninde og hvad hun betyder for dig. Skulle du glemme noget, så skal du bare improviserer! Et husketip til, hvordan du holder talen:
• Husk at tale højt og tydeligt, så alle kan hører, hvad du siger, og husk det med øjenkontakten, så du ikke står og læser op fra papiret.

Læs også: Få lækkert konfirmations-hår

MestLæste