Total ØV-situation: Ham, som du har et mega-crush på, chrusher på din allerbedste veninde. Av, det gør ondt! Forelskelsesfølelsen kan nemlig virke SÅ uretfærdig og ubarmhjertig, hvis de følelser, man har for et andet menneske, ikke er gengældt.

Læs også: Øv! Mit crush har en kæreste 

Men selv om du er ked af det, skal du videre. Og i den her situation er det vigtigt, du tænker over, hvad du gør, hvis du vil bevare venskabet til din veninde.

Vi har opstillet fem scenarier her:

Han har et crush på din veninde, men hun er ikke interesseret i ham.

Selv om det ikke ser ud til, at de bliver kærester, kan det stadig godt føles rigtig ubehageligt! For du ville jo ønske, at det var dig, han havde følelser for. Det bedste, du kan gøre, er bare at glemme ham og måske undgå at være i nærheden af ham, når din veninde også er der … Så slipper du for at se på, at han kigger langt efter hende!

Han er forelsket i din veninde, og hun er også forelsket i ham.

AV MIT HJERTE. Den her situation er den værst tænkelige, men du skal nok klare det alligevel. Selv om at det føles så uretfærdigt, kan du ikke lave om på, at to mennesker er blevet forelskede i hinanden. Du må sluge kamelen! Og selv om du har lyst til at smide din veninde langt væk, så træk lige vejret og tæl til ti. Har hun været uretfærdig, eller er hun bare blevet forelsket? Måske er det ærgerligt at droppe en god veninde på grund af en fyr. Om et halvt år, når dine følelser er væk, vil du måske fortryde og savne hende rigtig meget.

Læs også: Facebook-venner med dit crush - hvad nu?

Han er ret vild med din veninde, og hun flirter overdrevet meget igen, selv om hun ikke vil ham!

Den her situation er faktisk lige så dum – hvis ikke dummere – end den ovenfor. I den her situation bliver du altså nødt til at tage en alvorssnak med din veninde. Det er nemlig slet ikke fair, at hun på den måde træder på dine følelser. Hvis hun var smask-forelsket i dit crush, måtte du acceptere, at de flirtede. Men du kan godt forlange, at hun ikke hælder salt i såret ved at fjante rundt med ham, når nu du har mange følelser for ham.

Du er ikke sikker på, om han crusher på dig eller din veninde?

I den her situation skal du først og fremmest finde ud af, hvad din veninde tænker. Hvis hun også er vild med ham, må I tage en snak om, om han er det værd! Hvis din veninde ikke har følelser for ham, kan du prøve dig frem med lidt forsigtig flirt eller prøve at lure, om han flirter med dig (se hvordan her), og herefter står det nok hurtigt klart, om han har et crush på dig.

Han er vild med din veninde, men du er i tvivl om, hvad hun tænker.

Du kan mærke, at dit crush har følelser for din veninde, men du kan slet ikke gennemskue, hvad din veninde tænker – det er svært. For måske siger din veninde ikke noget til dig, fordi hun er megabange for at gøre dig ked af det. Hvis han er vild med hende, og hun er vild med ham, er der altså ikke meget, du kan gøre andet end bare at acceptere situationen. Vores bedste råd er, at du beder din veninde om at fortælle dig præcis, hvordan hun har det (og på forhånd siger, at du ikke vil ”tage patent” på ham) og så tager stilling til situationen derfra.

Læs her, hvad du kan gøre, hvis dit crush ikke viser interesse for dig: 

Hjælp! Mit crush vil ikke snakke med mig