kærlighed

Facebook-venner med dit crush - hvad nu?

Af Benedikte Brix 13. marts 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Okay, så han har accepteret din venneanmodning. Men hvordan kommer du videre her fra? Læs her, hvad der er bedst at gøre, når du er facebook-venner med ham den søde.

Hvis du er i tvivl om, om dit crush også kan lide dig, så læg blidt ud. Måske vil han virkelig bare være facebook-VENNER.

Læs også: Flirt på facebook

Slap af
Det er vigtigt, at du ikke går helt amok, så snart han godkender din venneanmodning. Lad være med at kommentere alle hans statusopdateringer og like alle hans billeder. Du mener det sødt, men det bliver alt for overvældende, og du vil ved nødig være den creepy stalkerveninde?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skriv en besked
Send ham en privatbesked eller skriv i chatten, hvis han ikke har gjort det. Prøv at bevare roen, selv om du i virkeligheden er helt oppe at køre over, at han har godkendt dig som ven. Spørg i stedet, hvordan det gik til fodbold, eller om han også skal se Paradise Hotel i aften.

Læs også: Flirt og scor!

Skru op for charmen
Hvis han svarer tilbage og virker interesseret, kan du begynde at flirte lidt med ham for at vise, at du synes, han er sød. Det kan være meget nemmere at gøre det på facebook end i virkeligheden. Men gør det privat, det kan blive pinligt for ham, hvis du skriver søde beskeder på hans væg, hvor alle hans venner kan se dem.

Stalk ham
Ja, det må du altså gerne - vi gør det jo alle sammen. Hemmeligheden er bare, at han ikke må vide, du gør det. Snus lidt rundt på hans profil. Find ud af, hvad hans fritidsinteresser er, om I har fælles venner eller skal til den samme fest i næste uge. Hvis I har noget til fælles, er det nemmere for dig at holde kontakten ved lige.

Læs også: Flirt i byen

Lad ham tage initiativ
Nu har du gjort en del for at vise ham, at du er interesseret, men sørg for ikke at skræmme ham væk. Giv ham en chance for selv at kontakte dig, i stedet for at du skriver til ham fire gange om dagen. Giv ham noget luft og en mulighed for at sige noget eller spørge til din dag - han skulle jo nødig blive træt af dig allerede.

Tag facebook med offline
Hvis du møder ham i skolen eller til en fritidsinteresse, har du nu den perfekte anledning til også at snakke med ham ansigt til ansigt. Brug en joke, I har haft sammen på facebook, eller nævn noget, I har chattet om. På den måde sørger du for, at I også har noget sammen i virkeligheden og ikke kun på nettet.

Foreslå at mødes
Hvis du er nået her til og alt går godt, kan du helt sikkert godt foreslå ham, at I mødes. Du behøver ikke skrive: "Vil du med på date?", det virker så formelt, men måske har I fundet ud af, at han skal lære dig at drible, eller at I skal se jeres yndlingsserie sammen i fjernsynet. Ligemeget hvad du finder på, så er det i hvert fald tid til at teste, om I også har kemi i virkeligheden.

Held og lykke!

Læs også: Det må du aldrig sige på første date

Læs her, hvordan du bryder isen med dit crush ...

Brydisenmedditcrush

Tag en dyb indånding, prøv at få den værste nervøsitet under kontrol. Det gør ikke noget, at du har lidt adrenalin i kroppen – så længe du ikke ryster af skræk.
Hvis han står og snakker med nogle andre, så lad være med at bryde ind, og vent med at gå hen til ham, til han alligevel står alene et øjeblik, og det virker naturligt at starte en samtale.
Sørg for at tænke over nogle ting på forhånd, som du kan snakke med ham om og spørge ind til. Hvordan har hans ferie været? Hvad skal han lave i weekenden? Hvordan har han det? Det er fint at starte med et par overfladiske spørgsmål og så bagefter dykke ned i nogle mere personlige emner, når samtalen begynder at køre.
Tænk over dit kropssprog og din attitude. Prøv at virke naturlig, afslappet og åben, mens I taler. Så slapper han også mere af, og så kører samtalen lettere.
Når først du har brudt isen med dit crush, og I har snakket lidt sammen, kan du tage skridtet videre. Spørg, om han vil hænge ud med dig og dine venner. Hvis du tør, kan du gå så langt som at invitere ham ud på en date. Hvis du kan mærke, at der skal lidt mere til, kan du vente til, at I har snakket sammen et par gange – så er det heller ikke lige så nervepirrende!

MestLæste