Krop & Sind

Øv! Mit crush har en kæreste

Af Luise Gregersen 17. november 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det gør vildt ondt, når fyren, du er forelsket i, er forelsket i en anden. Se her, hvordan du kommer videre.

Hvad gør man, hvis man er håbløst forelsket i en fyr, der har en kæreste? Det kan gøre forbavsende ondt at se den, man tænker på hele tiden, sammen med en anden, uden man kan stille noget op.

Læs også: Få de bedste tips til, hvordan du kommer over en, du ikke var kærester med

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor har vi samlet de bedste tips til, hvordan du bliver glad igen.

Tag et realitetstjek
Nogle gange er ham, du ikke kan få, den eneste du vil have. Der er et eller andet tillokkende ved det forbudte, og derfor kan det, at han har en kæreste, være selve grunden til, at du har forelsket dig i ham. Spørg dig selv, om du ville være lige så forgabt i ham, hvis han var single?

Vær ærlig
Du leder sikkert efter tegn på, at dit crush også er forelsket i dig. Hans neutrale sms'er, hans venlige smil og den måde han spurgte dig, hvad klokken var bliver med det samme til stensikre tegn på, at han er dybt forgabt i dig. Gør dig selv en tjeneste, og vær ærlig overfor dig selv. Er han i virkeligheden bare en god ven, eller flirter han åbenlyst med dig?

Respektér kæresten
Prøv at forestille dig, hvordan du ville have det, hvis du var i kærestens sted. Du ville sikkert være ked af det og vred over, at en anden pige prøvede at score din kæreste, ikke? Respektér, at han har en kæreste, og at det bare ikke skal være jer to lige nu. Behandl hans kæreste, som du selv gerne ville behandles, hvis du var hende.

Læs også: Ved du ikke, om han har en kæreste? Se her, hvordan du lurer det

Undgå dem
At hænge ud med dit crush og hans kæreste på samme tid er selvtortur! Det vil kun gøre dig mere ked af det at se deres små kærtegn og høre dem kalde hinanden kælenavne, så undgå for alt i verden situationer, hvor du skal være i lokale med dem begge.

Lad være med at sprede splid
Med mindre du med dine egne øjne har set hans kæreste råsnave med en anden fyr, så skal du ikke blande dig i deres forhold, eller prøve at få dem til at gå fra hinanden. Selv hvis de slår op, vil du altid være hende, der kom imellem dem, og det vil han måske aldrig tilgive dig for.

Bevar venskabet
Overvej, om du kan holde ud af at være venner med fyren, selv om han har en kæreste. Hvis du kan det, så gør det! Det værste der kan ske, det er, at du får en ven for livet, og det bedste der kan ske er, at du kan stå klar med en skulder at græde ud ved, hvis det alligevel ikke går mellem ham og hans kæreste. Win-win!

Livet går videre
Lad være med at gå og vente på, at han slår op med sin kæreste. Se dig lige omkring! Der er masser af vildt søde fyre, der er single som dig. Der er helt sikkert en af dem, der kan få dig til at glemme ham, der er optaget!

Læs herunder, hvordan du kommer over et hårdt breakup!

Komigennemethårdtbreakup

Hvis din ekskæreste starter rygter om dig eller udlevere detaljer fra jeres forhold, kan det være en god idé at komme på banen og fortælle din egen version. Det er ikke fair, hvis hans løgne skal være den eneste vinkel, der bliver fortalt i din vennekreds, og du er derfor i din gode ret til at fortælle, hvordan du ser det – hvis du har lyst selvfølgelig.
Det er det mest basale råd, men det er også et af de vigtigste. Når du er ked af det, skal du ikke lukke dig inde i dig selv. Det er en god idé at tale om det, selvom det gør ondt, og turde være ked af det og brokke dig over din ekskæreste. Vælg derfor den veninde, du tør sige alt til, og tag en dag sammen med hende, hvor du får talt ud om det hele. Du kan også bruge din mor, hvis du føler, hun er den person i dit liv, du har det bedst med at tale ud hos.
Hvis du vil have det bedre med, at I ikke længere er sammen, kan du lave en liste over alle de ting, der var irriterende ved ham. Du kan helt sikkert finde på noget, der ikke var helt perfekt, og det kan være en rigtig god måde at minde dig selv om, at det måske ikke er så slemt, at I ikke er sammen mere. Dine veninder kan helt sikkert også hjælpe dig med at få et par ting på listen.
Der er ingen grund til, at du skal se ham efter et break up, hvis du kan undgå det. Det er aldrig sjovt at blive husket på de dårlige minder, og vent derfor med at være de samme steder som ham, før du er helt sikker på, at du er fuldstændig ovre dine kærestesorger. Så undgår du også at komme i et skænderi med ham foran alle andre og indblande dem i jeres problemer.
Det føles helt sikkert som om, at livet ikke går videre lige efter, I har slået op, men det må du huske dig selv på, at det gør. Du kommer til at opleve en masse kærlighed, og du skal nok finde den helt perfekte fyr til dig senere. Det var bare ikke ham!
Hvis han er virkelig tarvelig mod dig, efter I har slået op, kan du overveje at skrive til ham og bede ham om at stoppe. Fortæl ham, at du ikke synes, det er i orden, at han spreder rygter og taler grimt om dig, og at han skal lade dig være. Det kan være, det får ham til at indse, at han ikke har behandlet dig fair. Hvis du ikke har mod på det selv, kan du spørge en god veninde, om hun vil hjælpe dig og tage fat i ham. Det kan være en stor hjælp, at andre end dig selv fortæller ham, at det ikke er i orden det, han har gang i.
Hvis du intet vil have med ham at gøre længere, kan du lige så godt få ham ud af dit liv. Hvad skal du med hans telefonnummer, billederne af ham og venskabet på facebook? Det er nogle af de ting, du kan overveje at slette for at komme af med minderne om ham. Så undgår du også, at du kommer til at holde øje med, hvad han laver, for det kommer der intet godt ud af, når du skal forsøge at glemme ham.
Når du skal videre fra et hårdt break up, kan det hjælpe at tvinge dig selv til at tænke på noget andet. Det kan du blandt andet gøre ved at dyrke en masse motion. Motion er perfekt mod kærestesorger, fordi du kommer ud med dine aggressioner, du får brugt din energi på noget andet end at være kede af det, og du får tænkt på noget andet imens – og så bliver du glad af det!

Læs mere om

MestLæste