Krop & Sind

Sådan kommer du over en, du ikke var kærester med

Af Luise Gregersen 1. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du mistet en fyr, som du aldrig rigtigt havde? Vi guider dig til, hvordan du bliver glad igen.

Man siger, at man ikke kan miste noget, man aldrig har haft. Men det er altså ikke helt rigtigt! Det at miste en, som man aldrig helt havde, kan nemlig gøre mindst lige så ondt, som hvis I havde været kærester i lang tid.

Tag også testen: Hvilken sang passer til dit breakup?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Giv dig selv lov til at sørge
Find de sørgelige film frem, sæt tude-playlisten på og køb dig fattig i fuldfed vaniljeis. Du skal nemlig have lov til at sørge præcis lige så meget, som hvis det var et "rigtigt" forhold, du havde mistet. Selvom han ikke var din kæreste, har du stadig mistet en person, der har betydet noget for dig.

Smid ham ud af dit liv
Glem ham! Som i glem ham sådan rigtigt. Drop al unødvendig kontakt med ham det næste lange stykke tid. Skjul ham på Facebook, stop med at følge ham på Instagram og slet hans nummer. Hvis I går i skole sammen, er det selvfølgelig sværere at undgå ham, men prøv alligevel i det mindste at lade være med at kontakte ham. Jo mindre, du bliver mindet om hans eksistens, jo bedre.

Læs også: 8 do's og don'ts når du slår op

Lad være med at bagatellisere
Det er helt okay, at du er ked af det, og du må endelig ikke lade nogen fortælle dig, at din sorg er mindre i orden, fordi I aldrig var kærester. Dit knuste hjerte kan sagtens være i lige så mange stykker, som din veninde eller søster, der er blevet droppet af deres kærester. Det er kun dig, der bestemmer, hvor meget du vil sørge.

Men vær realistisk
Når det så er sagt, så husk at uanset hvordan og hvorfor du har hjertesorger, så er det bedst ikke at svælge sig i selvmedlidenhed. Giv dig selv lov til at sørge intensivt i en dag eller to, og bevæg dig så stille og roligt tilbage til livet, din familie og dine veninder. Det er dem, der får dig ud af krisen.

Fokusér på dig selv
Når du er ked af det, så har du lov til at gøre alt det, du kan lide. Det vigtigste er, at det er noget der gør dig glad. Og hvis det er at ligge i sengen en hel dag med "Pretty Little Liars" eller at shoppe de der sko, du har drømt om i månedsvis, så er det præcis det, du skal gøre. Det er tit de små ting, der kan gøre dig glad igen.

I galleriet herunder kan du få råd til at komme igennem et hårdt breakup!

Komigennemethårdtbreakup

Hvis din ekskæreste starter rygter om dig eller udlevere detaljer fra jeres forhold, kan det være en god idé at komme på banen og fortælle din egen version. Det er ikke fair, hvis hans løgne skal være den eneste vinkel, der bliver fortalt i din vennekreds, og du er derfor i din gode ret til at fortælle, hvordan du ser det – hvis du har lyst selvfølgelig.
Det er det mest basale råd, men det er også et af de vigtigste. Når du er ked af det, skal du ikke lukke dig inde i dig selv. Det er en god idé at tale om det, selvom det gør ondt, og turde være ked af det og brokke dig over din ekskæreste. Vælg derfor den veninde, du tør sige alt til, og tag en dag sammen med hende, hvor du får talt ud om det hele. Du kan også bruge din mor, hvis du føler, hun er den person i dit liv, du har det bedst med at tale ud hos.
Hvis du vil have det bedre med, at I ikke længere er sammen, kan du lave en liste over alle de ting, der var irriterende ved ham. Du kan helt sikkert finde på noget, der ikke var helt perfekt, og det kan være en rigtig god måde at minde dig selv om, at det måske ikke er så slemt, at I ikke er sammen mere. Dine veninder kan helt sikkert også hjælpe dig med at få et par ting på listen.
Der er ingen grund til, at du skal se ham efter et break up, hvis du kan undgå det. Det er aldrig sjovt at blive husket på de dårlige minder, og vent derfor med at være de samme steder som ham, før du er helt sikker på, at du er fuldstændig ovre dine kærestesorger. Så undgår du også at komme i et skænderi med ham foran alle andre og indblande dem i jeres problemer.
Det føles helt sikkert som om, at livet ikke går videre lige efter, I har slået op, men det må du huske dig selv på, at det gør. Du kommer til at opleve en masse kærlighed, og du skal nok finde den helt perfekte fyr til dig senere. Det var bare ikke ham!
Hvis han er virkelig tarvelig mod dig, efter I har slået op, kan du overveje at skrive til ham og bede ham om at stoppe. Fortæl ham, at du ikke synes, det er i orden, at han spreder rygter og taler grimt om dig, og at han skal lade dig være. Det kan være, det får ham til at indse, at han ikke har behandlet dig fair. Hvis du ikke har mod på det selv, kan du spørge en god veninde, om hun vil hjælpe dig og tage fat i ham. Det kan være en stor hjælp, at andre end dig selv fortæller ham, at det ikke er i orden det, han har gang i.
Hvis du intet vil have med ham at gøre længere, kan du lige så godt få ham ud af dit liv. Hvad skal du med hans telefonnummer, billederne af ham og venskabet på facebook? Det er nogle af de ting, du kan overveje at slette for at komme af med minderne om ham. Så undgår du også, at du kommer til at holde øje med, hvad han laver, for det kommer der intet godt ud af, når du skal forsøge at glemme ham.
Når du skal videre fra et hårdt break up, kan det hjælpe at tvinge dig selv til at tænke på noget andet. Det kan du blandt andet gøre ved at dyrke en masse motion. Motion er perfekt mod kærestesorger, fordi du kommer ud med dine aggressioner, du får brugt din energi på noget andet end at være kede af det, og du får tænkt på noget andet imens – og så bliver du glad af det!

MestLæste