Svimmelhed kan være rigtig ubehageligt. Men før du bliver urolig, så tjek lige, om der kan være en "normal" årsag til din svimmelhed - for i mange tilfælde er svimmelhed meget almindeligt og går hurtigt over. 

Læs også: Hvis man har en spiseforstyrrelse, kan man også tit føle sig svimmel - tjek de andre tegn her

Næste gang, du føler dig svimmel, så stil dig selv disse spørgsmål:

 

1. Er jeg angst?

Er der noget du frygter? Ved fx vaccinationer eller blodprøver er det meget almindeligt at føle sig svimmel. Man kan både føle sig svimmel op til vaccinationen og efter vaccinationen. Så læg dig og slap af - det er vigtigt!

 

2. Har jeg rejst mig for hurtigt op?

Hvis du har siddet ned i et stykke tid og så pludselig kommer i tanke om noget og hopper op af sengen, kan det godt gøre dig svimmel. Det skyldes, at blodet løber hurtigt fra hovedet.

 

3. Får jeg nok jern?

Det kan være, at du er vokset meget det seneste halve år, hvilket gør, at kroppen rent biologisk ikke kan følge med i produktionen af røde blodlegemer. Dermed mangler du jern og kan opleve svimmelhed. Jernmangel kan også skyldes, at du ikke får nok jern igennem din kost.

 

4. Har jeg menstruation?

Man kan opleve svimmelhed under menstruation, og det er helt normalt. Især de første dage af menstruationen, hvor du bløder relativt meget. Svimmelheden plejer at gå væk efter en lur.

 

5. Er jeg forkølet?  

Når man er rigtig forkølet, kan man samtidig godt være svimmel. Det oplever de fleste, og det er helt normalt. Det er heldigvis ikke langvarigt og bør gå væk, når snuen forsvinder.

Læs også: Tjek her, om du får nok vitaminer

 

Sådan undgår du at blive syg: 

Sådan undgår du at blive syg