En pige ved navn Tiffany Pasteraro har levet med en hudsygdom i mange år. Det hele startede, da hun var syv år gammel og pludselig opdagede, at der begyndte at komme hvide pletter på hendes knæ.

- Jeg viste det til mine forældre, men de troede bare, det var ar eller sådan noget. En hudlæge gav mig noget salve, men det hjalp slet ikke, fortæller hun.

Læs også: 12-årige pige mobbet til selvmord 

Tiffany fandt først ud af, at det var en hudsygdom, da hun som 11-årige en dag var i et supermarkedet med sin mor. En fremmed mand trak hende nemlig til side og spurgte ind til hendes hud. Han forklarede hende efterfølgende, at det var hudsygdommen ”Viltiligo”, som skyldes mangel på pigment i huden.

Selv om Tiffany endelig vidste, hvorfor hun fik de store hvide pletter på sin hud, måtte hun alligevel stadig leve med folks tarvelige reaktioner og meninger.

- Folk kiggede mærkeligt på mig, og nogle kaldte mig endda for en ”ko”, fortæller hun.

Læs også: 10 myter om uren hud og bumser.

I lang tid var Tiffany rigtig ked af de lede kommentarer og prøvede derfor at dække pigmentforandringerne med diverse cremer og spray tans. Det var først, da hun mødte en anden pige, som også havde hudsygdommen, at hun for alvor indså, at der slet ikke var nogen grund til at prøve at dække plamagerne eller lave om på sig selv.

Derefter besluttede Tiffany at tage affære og én gang for alle lukke munden på dem, som gennem tiden havde mobbet hende. Hun fik lavet en tatovering, som bogstavelig talt forklarer, hvad sygdommen er. ”Det hedder Vitiligo”, står der skrevet over pigmentforandringerne på Tiffanys arm. Så er der ingen tvivl!

Mega sejt! Man skal elske sig selv og stå ved den, man er. Punktum. Vi kan lide det.

Mobber du uden at vide det? Find ud af det i galleriet her: 

Mobber du uden at vide det?