Hvad er gluten?
Gluten er et protein, der findes i korn. Der er rigtig mange, der vælger at stoppe med at spise gluten, fordi de får ondt i maven af det. Hvis du tror, at du er overfølsom over for gluten, så prøv i en periode at holde dig fra det, og se, om du får det bedre. Du kan også få lavet en test hos lægen for at finde ud af, om du er glutenallergiker.

Læs også: Opskrift: Glutenfri chokoladekage

Selvom du ikke er allergisk over for gluten, kan du stadig have godt af at holde en lille pause fra gluten engang i mellem. Gluten kan nemlig være ret hårdt for maven at fordøje. Heldigvis er der masser af vildt gode opskrifter på glutenfri lækkerier. Vi har samlet tre lækre opskrifter på glutenfrit brød, der er super nemme at bage.

1. Glutenfrit brød
Det her brød er vildt lækkert og blødt. Honningen gør, at brødet er lidt sødt, og derfor kan det lækre glutenfrie brød også være med til at tage lidt af din sukkertrang!

Det skal du bruge:
5 æg
5 deciliter mandelmel
2 spiseskefulde kokosmel
½ deciliter hørfrømel
2 spiseskefulde kokosolie
1 spiseskefuld honning
1 spiseskefuld æblecidereddike
½ teskefuld natron
½ teskefuld salt

Sådan gør du:
Blend mandelmel, kokosmel, hørfrømel, salt og natron i en foodprocessor. Tilsæt derefter æg, olie, honning og æblecidereddike, og blend alle ingredienserne sammen. Hæld dejen i en silikoneform smurt med kokosolie. Bag brødet ved 180 grader i en halv time. Lad det glutenfrie brød køle af i mindst to timer, før du skærer i det.

Læs også: Sunde snacks til den søde tand

2. Glutenfrit knækbrød
Det er vildt nemt at lave det lækreste, glutenfrie knækbrød! Faktisk har du sikkert allerede de fleste af ingredienserne til det glutenfrie knækbrød i køkkenet.

Det skal du bruge:
500 milliliter solsikkekerner
100 milliliter hørfrø
1 teskefuld groft salt
5 æg
5 spiseskefulde olivenolie

Sådan gør du:
Hæld solsikkekerner, høfrø og salt i en foodprocessor. Blend ingredienserne, indtil de har same konsistens som groft mel. Hørfrøene er svære at blende, så det gør ikke noget, at nogen af dem er hele. Bland det grove mel med æg og olie. Læg bagepapir på to dybe bradepander.

Fordel dejen på de to plader, og spred den ud så den er helt jævn. Dejen skal cirka være en halv centimeter høj. Bag knækbrødet i en halv time ved 150 grader. Lad knækbrødet køle helt af, før du knækker det i stykker.

Læs også: Superlækre snacks til madpakken

Her er syv sunde superfoods:

7 sunde superfoods