sund snack
Mad & opskrifter

Sunde snacks til den søde tand

Af Stine Nielsen 13. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du også svært ved at holde dig fra slik og søde sager? Her får du et par sunde snacks, som også smager sødt og lækkert!

Det kan være supersvært at holde sig fra slikposen eller chokoladebaren, men det findes faktisk sundere alternativer, som også smager sødt. Frugt har et naturligt indhold af sukker, men det er ikke lige så usundt som almindeligt slik - derfor kan du med fordel lave nogle desserter og snacks, som indeholder frugt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 9 lette mellemmåltider

Æble med sirup og kanel

Skyl et æble, fjern kernehuset og skær det i både. Læg det på en tallerken, og drys en lille smule sirup henover. Varm det i mikroovnen i to minutter, så bådene bliver lidt bagte. Drys lidt kanel over og spis den sunde snacks!

Bagte bananer med mørk chokolade

Del en banan ned langs midten, så du får to lange, flade stykker. Hak lidt sukkerfri mørk chokolade (for eksempel med 70 procent kakao) og drys henover. Bag det i mikroovnen i to minutter. Hvis du gerne vil spise det som dessert, kan du bruge lidt sukkerfri vaniljeis til - superlækkert som sunde snacks!

Naturens sødeste

Noget af det sødeste, naturen nogensinde har lavet, er friske dadler. Figner kan også være et lækkert alternativ. Hvis du gerne vil have noget, der mætter lidt mere, kan du smøre en skive rugbrød med honning. Honning har også et naturligt indhold af sukker, som er ganske ufarligt, og så smager det jo vildt godt!

Blandede nødder og bær

Drop bland selv-slikket fredag aften og fyld i stedet slikskålen med mandler, cashewnødder, hasselnødder, rosiner og friske bær - for eksempel hindbær, blåbær eller brombær. Undgå saltede nødder og pistacienødder, som kan være en smule usunde. Det er måske ikke helt det samme, men nødder er bare gode som sunde snacks!

Læs også: Superlækre snacks til madpakken