Opskrift på lækker glutenfri chokoladekage
Mad & opskrifter

Opskrift: Glutenfri chokoladekage

Af Luise Gregersen 8. januar 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Glutenfri kage behøver ikke at være kedeligt. Du kan nemlig sagtens lave en lækker glutenfri chokoladekage, der smager himmelsk!

Hvad er gluten?
Gluten er et protein, der findes i korn som hvede og rug. Det er det, der gør din pizzabund sprød og franskbrød blødt. Men gluten kan også give dig problemer med maven, og derfor er der mange, der vælger at stoppe med at spise gluten.

Læs også: Opskrift på hjemmelavet bounty

Hvis du tit føler dig oppustet og træt, kan det være, at du er overfølsom over for gluten. Prøv at se, om du får det bedre, hvis du i en periode undgår korn, sovs og forarbejdede fødevarer, som færdiglavede dressinger og marinader. Du kan også få lavet en test hos lægen for at finde ud af, om du er glutenallergiker.

Læs også: Opskrift på lækre alkoholfrie drinks
 

Glutenfri chokoladekage

Selvom du ikke er gluten-allergiker, kan du stadig have godt af at holde en lille pause fra gluten engang i mellem. Heldigvis findes der masser af lækre opskrifter på glutenfri kager og andre lækkerier. Den her glutenfri chokoladekage er klæbrig og tung på den lækreste måde, og så er den helt uden mel! Servér den glutenfri chokoladekage med lidt frugt eller en klat kold creme fraiche for at give den tunge chokoladesmag et friskt modspil. Den glutenfri chokoladekage er oveni købet meganem at lave.

Det skal du bruge til at lave den glutenfri chokoladekage:
400 gram mørk chokolade (tjek at den er glutenfri)
2 deciliter brun farin
1 deciliter almindeligt sukker
1 deciliter varm kaffe
200 gram smør
2 spiseskefulde usødet kakaopulver
6 store æg
1 spiseskefuld vaniljesukker

Forvarm ovnen til 180 grader. Smør en kageform med fedtstof, eller fór den med bagepapir. Bræk chokoladen i mindre stykker. Put chokoladen i en blender sammen med sukker og brun farin. Blend blandingen, indtil den har samme konsistens som fint sand.

Hæld den varme kaffe i blandingen og blend igen, indtil chokoladen er smeltet. Hvis du ikke kan lide kaffe, så kan du sagtens bruge varmt vand i stedet.

Læs også: Sund morgenmad hele ugen

Blend smør og kakaopulver i blandingen. Tilføj æg og vaniljesukker til sidst, og blend indtil dejen er helt cremet. Hæld blandingen i formen.

Bag den glutenfri chokoladekage ved 180 grader midt i ovnen i en times tid. Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en tandstik i. Hvis tandstikken er ren, når du tager den ud, er den glutenfri chokoladekage færdig.

Læs også: 4 spørgsmål om kost og sundhed

Lad den glutenfri chokoladekage køle af på en rist. Stil kagen i køleskabet et par timer, når den har fået stuetemperatur. Den glutenfri chokoladekage smager nemlig bedst efter et par timer på køl.

Yummy!

I galleriet kan du se, hvad du skal gøre, hvis du er afhængig af at snacke!

Hjælp!Jegerafhængigafat”snacke”

Hvis du er afhængig af at snacke i løbet af dagen, så sørg først og fremmest for at det er sunde ting, som du putter i munden. Skær gulerods- og æblestænger ud, som du har i køleskabet – det er meget bedre end en pose chips!

Hvis dine tanker kun kredser om mad, og alle de lækre snacks der gemmer sig ude i skabet, så prøv at gå eller løbe en tur. Sæt yndlingsplaylisten på, og pludselig glemmer du alt om, at du er lidt snack-sulten.

Vi snacker tit, fordi det bare er megahyggeligt – og vi gør det måske endnu mere, når vi laver hyggelige ting så som at se serier eller film. Prøv at vænne dig til at hygge dig UDEN, at du behøver at spise samtidig. Lav eventuelt en kop grøn the i stedet for, hvis du gerne vil gøre det hyggeligt.

Musik gør altid en hammerglad. Så hvis du gerne vil aflede dine tanker fra kanelgiflerne i skabet så sæt dit yndlingsnummer på, syng med og dans rundt!

Når du ikke har snacket hele dagen lang, vil du være mere sulten til aftensmaden. Det er skønt at være sulten og have god appetit, når man sætter sig ned for at spise, og du vil faktisk også nyde maden mere, hvis du er rigtig sulten. Tænk over det, når du får lyst til at snacke sidst på eftermiddagen!

 

 

MegetMere