Identitet

Syv søde sommerprojekter

Af Thomas Flindt 26. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Overvejer du at prøve noget nyt og spændende i din sommerferie? Så lad dig inspirere af vores syv søde sommerprojekter.

Jubiiiiii! Så er det endelig sommerferie og åh, hvor har vi bare glædet os! Flere uger uden lektier og opgaver - det bliver skønt! Men hvad skal man så bruge tiden på? Tja, du kan jo prøve at kaste dig ud i et af vores søde sommerprojekter :)

Læs også: Sjove ting du kan lave på en regnvejrsdag

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Lav frivilligt arbejde

Og nej, vi mener ikke, at du skal slå græsplænen eller klippe hækken derhjemme. Nej, brug hellere tiden på at hjælpe dem, der virkelig har brug for det. Prøv at besøge de ældre nede på plejehjemmet - de elsker at få besøg. Du kan også hjælpe til i det lokale fritidshjem, når de skal på tur, eller måske kan du hjælpe yngre børn med at blive bedre i skolen? Dem, der laver frivilligt arbejde, er bare SÅ seje, og man får det virkelig rart, når man hjælper andre mennesker.

Vil du gøre en forskel, kan du tjekke disse hjemmesider, og se hvor du kan hjælpe i din region.

Ungdommens Røde Kors
Ældresagen

Lav din egen film

Der findes tusindvis af søde og sjove hjemmelavede videoer på nettet, og faktisk er det slet ikke så svært at lave sin egen film. Find ud af, hvad du gerne vil lave en film om, og skriv derefter alle dine ideer ned på et papir. Hvem skal være med? Hvor skal filmen foregå? Hvad skal personerne sige? Lav dit eget lille manuskript, som du kan støtte dig til igennem projektet. Selve optagelserne kan du sagtens lave med en smartphone, og har du ikke sådan en, er der sikkert en i familien eller vennekredsen, som har et videokamera, du kan låne. Når filmen skal klippes, kan du bruge Windows Moviemaker. Tjek guiden her, hvis du ikke har prøvet det før.

Der findes masser af gode tips til at lave sin egen film på nettet. Prøv nogle af disse links, hvis du mangler hjælp:

www.dr.dk/skole
www. Beep.Tv2.dk

Gå på opdagelse i din familie

Hvordan var din mor som barn? Var din far en player som teenager? Eller har din oldefar været i krig? Det er altid spændende at kende til sin families historie - måske er der små, sjove hemmeligheder, som du aldrig har hørt før? Luk den indre journalist ud, og besøg dine familiemedlemmer i ferien. En kop te hos farmor Esther kan lige pludselig blive rigtig spændende, når hun fortæller dig, at hun en gang stjal chokolade fra den lokale Brugsen!

Læs også: Bliv verdens bedste datter

Bliv en mester i køkkenet

Der findes snart ikke en tv-kanal, som ikke har et madprogram. Madlavning er også rigtig sjovt, og måske skal du bruge sommeren på at blive en ren Jamie Oliver i køkkenet? Du har i hvert fald masser af tid til at gå og kæle om maden, så hvorfor ikke foreslå de gamle, at du står for aftensmaden et par gange om ugen? Find en masse spændende opskrifter på nettet, og begynd forberedelsen. Giv dig god tid til at lave maden, så du rigtigt kan imponere med dine seje kokke-skills. Bonus: Drenge elsker god mad, og den hurtigste vej til en drengs hjerte er gennem hans mave :)

Prøv vores lækre opskrifter. Find dem her.

Vi Unge Facebook, Vi Unge

Kom i topform

Har du altid godt kunnet tænke dig at kunne løbe 10 kilometer, tage 100 armbøjninger eller noget helt tredje, så er sommerferien det perfekte tidspunkt at starte træningen på! Find ud af, hvad du gerne vil opnå med din træning, og lav derefter et program til dig selv, som, du tror, vil føre dig i mål. Du kan eventuelt træne sammen med en veninde, så I kan hjælpe hinanden gennem træningen. Har du ikke et mål med din træning, er det også helt fint. Uanset hvad, så har man lidt bedre samvittighed, når man spiser en is om aften, hvis man har dyrket motion tidligere på dagen :)

Læs også: Hvordan kommer man i form udenfor?

Tre ting du kan træne dig op til:
At løbe 10 kilometer
At svømme 2 kilometer
At tage 50 mavebøjninger hver dag

Pimp dit værelse

Trænger dit værelse til en ordentlig makeover? Så er det måske dét, du skal bruge sommerferien på. Start med at gå alle dine ting på værelset igennem. Ryd ud i alle de gamle og grimme ting: Nogle skal smides ud, mens andre måske kan bruges til for eksempel at lave en flot lysestage … Genbrug er in, så brug tiden på at besøge en masse loppemarkeder eller genbrugsbutikker, hvor tingene er helt vildt billige. En anden god ide er at besøge genbrugsstationen, hvor andres ragelse måske kan blive guld værd på dit værelse?

Måske kan denne artikel hjælpe dig i gang?

Start en blog

Er du god til at skrive, og har du en masse på hjerte? Så skal du helt sikkert starte en blog. Det fede ved blogs er, at man kan skrive om hvad som helst. Og er der nogen, som ikke bryder sig om det, du skriver, så kan de jo bare klikke væk. Men en blog skriver ikke bare sig selv, og vil man gerne have, at mange følger med, er det vigtigt, at man opdaterer den cirka en gang om dagen.

Gode emner du kan skrive om:
Sport og sundhed
Mode
Kærlighed
Satire

Gode steder at starte en blog:
Blogspot
Wordpress

Læs også: 5 trin til den perfekte blog