Mit liv

5 trin til den perfekte blog

Af Julie Rosendahl 10. februar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Har du længe drømt om at lave din egen blog? Så er det da bare om at komme i gang! Få tips til, hvordan du får din egen blog her.

Der er stor forskel på blogs, og der er meget at tage stilling til, hvis du selv vil i gang med at blogge...

Trin 1: Giv din blog et look!
Design
Vælg et design, som du selv er vild med. Du kan vælge mellem forskellige designs, hvis du for eksempel opretter en blog på blogspot.com - eller du kan søge efter et mere unikt design på nettet. Skriv »free blog template« på google, og vupti - lækre designs til dig! Husk at hvid baggrund og sort skrift giver et roligt og seriøst look, og en farvet eller sort baggrund virker mere fjollet.

Billeder
Vælg et stort billede, som ligger fast øverst på bloggen, når man kommer ind. Det hedder en »header« og er med til at få folk til at huske din blog. Det er derfor en god idé at vælge et lækkert billede, du vil kunne lide i lang tid fremover, eller skrive din blogs navn med en cool skrift. Billeder er også med til at gøre dine indlæg mere interessante og giver folk lyst til at læse dem.

Læs også: Lav din egen blog.

Trin 2: Vær dig selv!
Skriv om emner, der inspirerer og interesserer dig - og brug din helt egen skrivestil i stedet for at prøve at efterligne nogle andre. Brug din egen humor og dine egne ord og udtryk. Det er tit meget tydeligt, om man er ærlig og giver indlæggene sin helt egen stil, eller om man forsøger at lyde på en bestemt måde, som ikke passer til én. Skriv dine indlæg, som om du fortalte dem til en ven. Så virker de lette og ærlige i stilen.

Trin 3: Vær tålmodig!
En blog handler selvfølgelig ret meget om at få nogen til at læse det, man skriver - men lige så meget om selv at skrive. Hvis du kun skriver en blog for a få opmærksomhed, kan man mærke det på bloggen. Sats hellere på at skrive en masse indlæg, inden du overhovedet fortæller nogen om bloggen. På den måde får du testet, om du egentlig er vild med at blogge eller ej, før nogen kigger dig over skulderen. Desuden er det klart sjovere for de første læsere at komme ind på en blog, hvor der allerede ligger en masse indlæg.

Trin 4: Få læserne derind!
• Læs andre blogs, som minder lidt om din - og kommentér ivrigt indlæggene, så andre lægger mærke til dig. Husk at skrive adressen på din egen blog på alle dine kommentarer.
• Skriv direkte til de andre bloggere, du kender på nettet, og bed dem sødt om at lægge et link på deres blog til din blog - mens du selvfølgelig vil gøre det modsatte.
• Lav mange indlæg.
• Tilmeld dig Blogtoppen.dk, som er en oversigt over gode, danske blogs. Her kan andre så finde din blog, og du kan finde blogs, der minder om din egen.
• Tag dig godt af dine læsere. Forsøg at svare på alle kommentarer, vær ærlig og giv gerne ting væk til læserne - for eksempel i en konkurrence.

Få tips til, hvordan din blog bliver populær her.

Trin 5: Husk at have det sjovt!
Du skal altså kun blogge, hvis du synes, det er sjovt. Det kan nemt føles som en konkurrence, fordi der er så mange gode bloggere derude, som gerne blærer sig med, hvor mange besøgende de har. Men tag dig ikke af det! Du blogger for din egen skyld - ikke for de andres. Og hvis du pludselig ikke længere har tid eller overskud til at blogge hver eneste dag, så er det også helt okay.

Tip!
Gider du ikke skrive lange indlæg hver dag, så prøv at poste nogle indlæg, der bare består af et foto og en lille kommentar - for eksempel af en stjerne, du godt kan lide, et flot billede, en venindedag eller lignende.
 

MegetMere