Mit liv

Bliv verdens bedste datter

Af Stine Bødker Nielsen 21. juni 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan godt betale sig at gøre dine forældre glade. Se her, hvordan du skruer op for kærligheden og bliver verdens bedste datter!

Det er så fedt, når dine forældre er søde mod dig - hvad skulle du gøre uden dem?! Derfor er det også en god idé at give noget tilbage, så I kan få det helt fantastisk derhjemme!

Vi har samlet nogle tips, så du kan skrue op for kærligheden og blive verdens bedste datter!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Derfor er det fedt:

*Når der er god stemning derhjemme, er der også meget større chance for, at du bliver mere forkælet. Nice!

*Hvis dine forældre stoler på dig, får du helt sikkert lov til meget mere.

*Hvis du snakker godt med dine forældre, vil I også få et godt forhold på længere sigt, når du bliver ældre. Det vil du blive rigtig glad for!

Sådan gør du:

*Når du kommer hjem fra skole, kan du for eksempel sætte kaffe over, så den er klar, når dine forældre kommer hjem. Det vil de helt sikkert blive vildt glade for!

*Brug tid på at tale med dine forældre, når de kommer hjem. Spørg ind til, hvad de har lavet og fortæl om, hvordan din dag har været. Du behøver selvfølgelig ikke at fortælle alt.

*Hjælp dine forældre med at lave mad - du kan tænde for radioen eller sætte noget musik på, så det ikke bliver for kedeligt. Det er faktisk rigtig hyggeligt, og så lærer du måske noget om madlavning, som du får brug for senere.

*Ryd op og gør rent på dit værelse. Så er det jo også meget federe for dig at være derinde!

*Pluk en blomst på vej hjem fra skole, og sæt den i en vase til din mor. Hun vil blive super rørt og glad - især når der ikke er nogen speciel anledning til at få blomster.

*Giv dine forældre en god krammer i ny og næ - bare sådan ud af det blå.

*Hvis du er ved at komme op og skændes med dine forældre, så prøv at give dig tid til at lytte til dem. Så vil de også lytte til dig bagefter og tage dig alvorligt. Og så kan I måske komme igennem det uden at blive uvenner.

Læs også: Slip for irriterende forældre

Husk:

*Dine forældre har også været unge engang. Når de prøver at belære dig, er det måske fordi, de selv har dårlige erfaringer med noget.

*Dine forældre elsker dig og vil dig det bedste.

*Sæt pris på dine forældre, for på et tidspunkt har du dem ikke mere.