Mit liv

To venindetyper du skal passe på

Af Sisse Tvegaard Andersen 17. september 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan være meget op ad bakke, hvis du har veninder, der hele tiden vil konkurrere med dig eller nasser på dig. Vi har samlet nogle råd til, hvordan du tackler dem her!

Åh, åh, vi har fundet to venindetyper, som du skal passe på. Læs, hvordan du spotter og tackler dem her:

Nasseveninden

Hun er typen, der altid har "glemt sin pung," når I skal købe slik, eller som lige skal låne din mobil, fordi der ikke er mere taletid på hendes kort. Hun lover altid at betale de penge, hun låner af dig, tilbage, men det er faktisk ret sjældent, det sker. Hun kan også godt finde på at låne din yndlingsbluse og beholde den liiiidt for længe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Uvenner med din BFF

Derfor skal du passe på:
Det er megatrættende at blive udnyttet, men det er lige præcis, hvad der sker, hvis du ikke siger fra over for nasseveninden. Hun gør det ikke i en ond mening, hun tænker bare ikke over, at det altid er dig, der skal lægge ud.

Sådan tackler du hende:
Det er svært at ændre på hende, så du skal gøre op med dig selv, om hun betyder nok for dig til, at du vil blive ved med at være veninde med hende. Vil du det, er der kun én vej frem: Smæk pungen i, og lad være med at låne hende penge eller ting, som du ikke kan undvære.

Læs også: Derfor er det godt at have en drengeven

Veninder, vinder, konkurrence

Konkurrenceveninden

Konkurrenceveninden er hende, der altid vil være bedst. Hvis du fortæller hende om dit 10-tal i dansk, så fortæller hun om sidste gang, hun fik 12. Og hvis du har noget kørende med en fyr, så får hun da lige en kæreste. Hun er som regel lidt af en vindertype, og det virker som om, alt bare lykkes for hende.

Tag testen: Kunne du være veninde med Miley Cyrus?

Derfor skal du passe på:
Det kan godt være lidt hårdt for dit selvværd, hvis du føler, hun klarer sig bedre end dig på alle områder. Hun er ikke så god til at indrømme, hvis hun har lavet en fejl, og så duer hun altså ikke rigtig til at lytte til dig, når du har det svært.

Sådan tackler du hende:
Når du bliver for træt af hendes præstationsræs, så prøv at joke lidt med hende, så hun kan se, at hun ikke behøver tage alting så alvorligt. Lad være med at konkurrere for meget med hende, så bliver hun helt ulidelig at være sammen med. Og nyd så, at du har en veninde, der kan give dig den perfekte peptalk, hvis du skal til eksamen eller til jobsamtale.

Læs også: Dine veninder siger alt om dig

Hvilken venindetype er du?

MestLæste