Mit liv

Dine veninder siger alt om dig

Af Line Sølvhøj Jensen 4. januar 2012
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vidste du, at dine bedste veninder kan påvirke, hvordan du har det, og hvordan dit liv skal være? Bliv klogere på dine veninder (og dig selv) her!

Det er ikke ligegyldigt, hvem du er veninde med, hvis du gerne vil være glad og have det godt. Du spejler dig nemlig i dine veninder, og hvis de har det godt og er lykkelige, så bliver du det også.

Læs også: De ti venindebud.

Hvad bruger du dine veninder til?
Du har sikkert veninder, der er meget forskellige, og måske bruger du dem også forskelligt. Der er måske én veninde, du bruger til at fjolle rundt og lave skøre ting sammen med, og en anden veninde, du måske bruger til at snakke om alvorlige ting. Og det er slet ikke så dumt!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Dine veninder påvirker dig nemlig til, hvordan du lever. Har du for eksempel meget glade og positive veninder, så bliver du også selv glad og positiv. Hvis dine veninder til gengæld er nogle rigtig brokkehoveder, så kan du altså også hurtigt selv blive en tante-negativ. Nu giver det måske mening for dig, hvorfor der er nogle perioder, hvor du har lyst til at være sammen med en af dine veninder hele tiden, og andre perioder, hvor du er lidt træt af hende?

Læs også: Hvornår har du sidst været en god veninde?

Hvad siger dine veninder om dig?
Skriv navnene på fem af dine bedste veninder ned og skriv så tre ord, der kendetegner dem. Prøv så at skrive ned, hvad der kendetegner dig, og om der måske er noget, du godt kunne tænke dig at lave om på. Er der mon nogle af dine veninder, du kan bruge til at blive dygtigere eller nå de ting i livet, du drømmer om? Du kan for eksempel spørge dig selv:

• Hvem kan hjælpe mig med at få mere selvtillid?
• Hvem er god at snakke følelser med?
• Hvem kan få mig til at grine?
• Hvem kan hjælpe mig med dine lektier?

Måske finder du ud af, at du har flere bedsteveninder, fordi de er gode på hver deres måde!

Læs også: Er din veninde for meget?

MestLæste