Mit liv

Sådan kommer du i gang med din stil

Af Line Sølvhøj Jensen 4. februar 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Mangler du inspiration til, hvordan du kommer i gang med din danske stil? Så læs med her, hvor vi har samlet nogle gode råd til dig, der har dansk stil for.

Inspirerende omgivelser
Når du skal i gang med din stil, så gælder det om at finde en masse inspiration. Indret dit værelse, så du bliver super inspireret af at være der. Hæng for eksempel billeder og citater op, som sætter gang i dine ideer og tanker.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Find inspiration
Kig dine blade eller bøger igennem, for der er sikkert noget, du synes, der kunne være interessant at skrive om. Husk på, at når du skal skrive en stil, så gælder det om at have noget på hjerte. Du skal brænde efter at skrive om emnet og have en mening om det.

Læs også: 7 tips til gode karakterer.

Brainstorm
Hold en brainstorm sammen med et par af dine veninder. Sæt jer sammen og snak om ideer og skriv dem ned. I kommer helt sikkert på en masse nye ideer, når I snakker sammen, og det bliver også meget nemmere at skrive stilen, når I lige får diskuteret emnerne igennem.

Dine yndlingscitater eller ordsprog
Du har sikkert nogle yndlingscitater, som du synes, er meget sigende. Brug dem som inspiration til din stil. Måske synes du, at "Den, der ler sidst, ler bedst" er mega sigende, og det kan jo blive til en stil om mobning. Eller måske er du vild med "Alle veje, som ikke udgår fra dit hjerte, ender blindt", og det kan hurtigt blive til en stil om, hvor vigtigt det er at følge sit hjerte.

Læs også: Sådan overlever du lektierne.

Bliv kulturelt inspireret
Gå en tur på biblioteket og kig i de mest udlånte bøger. Du kan også tage til en koncert og lytte til musikken, eller bare tænde for fjernsynet og se, hvad der sker i samfundet. Det er også en rigtig god idé at gå en tur på museum og blive inspireret af udstillingerne - det vil din dansklære være helt tosset med!

Få ideer til din stil på Læsernes blog.

MestLæste