Mit liv

Kom igennem dine forældres skilsmisse

Af Line Sølvhøj Jensen 27. august 2013
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Det kan være megahårdt, hvis dine forældre skal skilles. Vi giver dig nogle tips til, hvordan du på den allerbedste måde kan komme igennem dine forældres skilsmisse.

Har du netop fået at vide, at dine forældre skal skilles, så kan det føles som om, din verden bryder sammen. Du føler dig måske alene og fanget mellem dine forældre, der skændes, er uvenner og måske kæmper om dig - eller endnu værre: siger onde ting om hinanden for, at du skal vælge deres side.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Er du skilsmissebarn?

Det er på ingen måder sjovt, men du skal nok komme videre og blive glad igen. Vi har samlet nogle råd til, hvordan du kommer igennem dine forældres skilsmisse.

Lad være med at tage parti
Du kan være tilbøjelig til at tage en af dine forældres parti, fordi du så får fred for den ene af dem. Men prøv at slå koldt vandt i blodet og lade være med at hoppe med på bølgen, når de begynder at kritisere hinanden. Sig fra ved at sige, du ikke gider høre dem tale ondt om hinanden.

Læs også: Når dine forældre finder en ny.

Snak med andre om det
Det kan være svært at snakke med dine forældre om, hvordan du har det, fordi de også er kede af det og forvirrede. Brug dine veninder, lærerne på din skole eller måske skolepsykologen. Du er ikke den eneste, der har det sådan, og det er helt normalt at være meget ked af det og frustreret.

Tag væk, når det bliver for meget
Du får måske hurtigt nok af at være derhjemme, og derfor er det en god idé at tage væk hjemmefra engang imellem. Overnat hos dine veninder eller start til en ny sportsgren eller find en ny hobby, så du kan koncentrere dig om noget andet. Husk at sige til dine forældre, hvor du tager hen og hvorfor - det er helt ok at sige, at du har brug for ro og at komme lidt væk fra det hele.

Læs også: Dilemma: Forældre og teenagere.

Har du brug for hjælp?
Det kan være en rigtig god idé at snakke med en professionel om, hvordan du har det. Du kan få nogle gode råd eller metoder til, hvordan du bedst kommer igennem skilsmissen. Spørg skolepsykologen eller få hjælp hos Børnsvilkår.dk.

Skriv dig ud af det
Det kan også hjælpe dig at skrive om det. Del dine tanker i din dagbog, eller skriv om, hvordan det er at være skilsmissebarn, når du skriver stile i skolen. Det hjælper at få lettet sit hjerte.

Læs også: En positiv oplevelse som skilsmissebarn.